Directorul adjunct al Administratiei Bazinale de Apa Banat, trimis in judecata de procurorii DNA intr-un dosar de coruptie

Ervin Luci, fostul director al Administratiei Bazinale de Apa Banat, in prezent director adjunct al institutiei, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu.


Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Ervin Luci, la data faptei director al Administratiei Bazinale de Apa (ABA) Banat, in prezent director adjunct in cadrul ABA Banat, pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

In fata judecatorilor vor ajunge si Aurica Maria Gal, la data faptei director economic in cadrul ABA Banat, Vasile Sirbu, la data faptei consilier juridic in cadrul institutiei, Olivia Gabriela Mangu (fosta Popescu), la data faptei angajat al Biroului Achizitii din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Timis (subunitate a ABA Banat), si a Elenei Simona Vrasmas, la data faptei economist in cadrul Biroului Achizitii SGA Timis (subunitate a ABA Banat), pentru complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii anticoruptie mentioneaza in rechizitoriul trimis instantei ca Ervin Luci, in calitate de director al ABA Banat, cu incalcarea prevederilor legale, ar fi aprobat, fara o necesitate reala, efectuarea mai multor achizitii directe de produse (echipamente de protectie, scule si materiale sanitare), de la o societate comerciala agreata, la preturi supraevaluate.

“In demersul sau infractional, ce ar fi avut loc in perioada mai – iulie 2013, inculpatul Ervin Luci ar fi beneficiat si de ajutorul celorlalti inculpati care au avizat documentele justificative ale achizitiilor”, mentioneaza DNA.

Concret, spun anchetatorii, achizitiile respective, in valoare totala de 599.332 lei, au fost posibile deoarece, prin actiunile lor, cei inculpatii ar fi divizat un contract in mai multe parti distincte, cu valori mai mici, pentru a evita aplicarea procedurilor de organizare a licitatiei publice.

“ABA Banat ar fi platit in mod nejustificat pentru aceste achizitii suma de 599.332 lei (inclusiv TVA), suma ce reprezinta prejudiciu adus bugetului institutiei publice, intreaga cheltuiala fiind efectuata fara baza legala. Corelativ, ca urmare a incheierii si derularii cumpararilor directe sus mentionate s-ar fi creat pentru societatea agreata un folos nepatrimonial necuvenit in valoare de 207.731 lei (inclusiv TVA)”, spun procurorii.

Conducerea ABA Banat a anuntat ca nu se constituie parte civila in cauza, informeaza DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Timis cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza. (V.E.)

Leave a Reply