FLAGRANT. Politist de frontiera retinut de DGA, dupa ce a luat o spaga de 200 de euro pentru a “salva” de la carantina un grup de persoane venit dintr-o tara aflata pe lista rosie

Mai multe perchezitii au avut loc, astazi, 23 septembrie, la domiciliile unor politisti de frontiera din Satu Mare si Maramures, cercetati intr-un dosar de coruptie, dar si in cateva imobile ale Sectorului Politiei de Frontiera Petea.


Politistii sunt suspectati ca luau mita pentru a nu trimite in carantina persoane nevaccinate venite din state aflate pe lista rosie. De altfel, la SPF Petea, un politist de frontiera a fost prins in flagrant, joi, cand lua mita 200 de euro.

Comunicatul Directiei Generale Anticoruptie –  Serviciul Judetean Satu Mare:

“Astazi, 23 septembrie 2021, ofiterii de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Satu Mare, la delegarea si sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare, pun in executare 9 mandate de perchezitie domiciliara pe raza judetelor Satu Mare si Maramures, la mai multe imobile ale unor politisti de frontiera din cadrul I. T. P. F. Sighetu Marmatiei – S. P. F. Petea, precum si la alte persoane, dar si la imobile apartinand S. P. F. Petea.

Activitatile se desfasoara intr-un dosar penal, in care s-a colaborat inclusiv cu autoritatile maghiare, privind comiterea mai multor infractiuni de coruptie (luare de mita, dare de mita, complicitate la dare de mita), dar si alte infractiuni (fals informatic, fals in declaratii, fals in inscrisuri sub semnatura privata), savarsite de agenti de politie de frontiera cu functii de executie, in legatura cu pretinderea si primirea, in mod direct sau prin intermediul conducatorilor auto ai unor mijloace de transport in regim international, a unor sume de bani, cuprinse intre 50 si 100 de la euro, pentru neaplicarea masurilor legale in cazul unor pasageri care se deplaseaza din tari ce impun masura carantinarii la intrarea pe teritoriul Romaniei.

Astfel, tot astazi, in Punctul de Trecere a Frontierei Petea, din judetul Satu Mare, ofiterii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz, au realizat prinderea in flagrant a unui agent de politie de frontiera in timp ce primea suma de 200 de euro pentru ca unele persoane sa nu fie introduse in carantina.

La activitatile de procedura penala participa inclusiv lucratori din cadrul D.G.A. – Structura Centrala si Serviciile Judetene Anticoruptie Bihor, Cluj, Salaj si Maramures.

In cauza se beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Directiei de Operatiuni Speciale – S. O. S. Satu Mare si Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.” (V.E.)

Sursa foto: arhiva

Leave a Reply