EXCLUSIV. Cine a cerut punerea sub interdictie a jurnalistei Anda Flavia Deliu, corespondent ProSport si redactor la TimisPlus, si de ce? Judecatoria Timisoara a lasat in pronuntare cea mai halucinanta actiune civila din acest an

Judecatoria Timisoara a lasat in pronuntare, la termenul de ieri, una dintre cele mai exotice actiuni civile inregistrate in acest an, prin care se solicita punerea sub interdictie judecatoreasca a jurnalistei Anda Flavia Deliu (foto 1), corespondent ProSport si redactor la TimisPlus, dar si numirea unui tutore care sa-i reprezinte interesele.


Autorul halucinantei cereri este nimeni altul decat Handro Valentin Adrian (foto 2), editor la agentia de presa Infomara – dupa cum se prezinta in actiune -, care, in urma cu cateva luni, si-a manifestat, din nou, liberul acces la justiti, solicitand Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Timisoara tragerea la raspundere penala a col.dr. Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, sub pretextul ca acesta nu l-ar fi informat asupra reactiilor adverse generate de administrarea vaccinului.

De aceasta data, suparat ca jurnalista i-a respins toate avansurile colegiale – ba, mai mult, tanara adresandu-se si politiei cu o plangere pentru hartuire – Valentin Handro a decis, in 26.05.2021, sa inregistreze o actiune la Judecatoria Timisoara, prin care sa ceara punerea sub interdictie a Andei Flavia Deliu si numirea sa ca tutore, pentru a-i reprezenta interesele legitime.

Care au fost argumentele invocate de petent, in tentativa de a-si justifica aceasta cerere absolut incredibila? Faptul ca parata ar suferi de androfobie si misandrie, adica ar manifesta o atitudine de ura, ostilitate si dispret fata de persoanele de sex masculin, afectiuni psihiatrice – in opinia sa – care ar expune-o pe jurnalista Anda Flavia Deliu unor pericole iminente de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala, asupra carora nu ar avea control.

”Paratul nu se poate ingriji singur si nu isi poate administra proprietatile, necesitand ingrijire si supraveghere permanenta. Datorita acestei boli, nu are discernamentul necesar pentru a-si apara interesele. Va rog sa dispuneti efectuarea cercetarilor pe care le veti considera necesare si efectuarea unei expertize psihiatrico-legala, care sa aprecieze capacitatea paratului„, se mentioneaza in cererea de punere sub interdictie.

Pentru sustinerea actiunii, petentul i-a propus ca martori pe Calin Paltinean si Iosif Canea, doi jurnalisti din domeniul sportiv.

Urmare a inregistrarii acestei actiuni, in 15.07.2021, Institutul de Medicina Legala i-a comunicat petentului sa faca toate demersurile necesare pentru a o prezenta pe parata la IML, in 23.07.2021, cu toate actele medicale ce le poseda, in vederea examinarii. Totodata, i s-a comunicat sa aiba asupra sa suma de 135 de lei, contravaloarea expertizei.

Dupa cum era de asteptat, Anda Flavia Deliu a refuzat sa participe la acest exercitiu de umilinta, care a fost scos in evidenta si de un document emis de Serviciul de Autoritate Tutelara din cadrul Primariei Timisoara.

”Domnul Handro Valentin Adrian si-a manifestat intentia de a fi desemnat tutorele paratei, prezentand atat instantei, cat si consilierului responsabil de caz din cadrul Autoritatii Tutelare documente care sa ateste compatibilitatea cu sarcina de tutore. Mentionam faptul ca, din cercetarile efectuate, parata este angajata in munca, intelege demersurile initiate de reclamant si consecintele acestuia, considerandu-le abuzive si a solicitat respingerea actiunii ca inadmisibila, neintemeiata si nefondata.

 

Avand in vedere cele mentionate, Serviciul de Autoritate Tutelara se afla in imposibilitatea desemnarii unui curator special pe seama paratei, aceasta masura de protectie juridica, alaturi de institutia tutelei, fiind aplicabile persoanelor lipsite de discernamant”, se precizeaza in adresa semnata de primarul Dominic Fritz si secretarul general Caius Suli.

Desi, initial, Anda Flavia Deliu a privit aceasta actiune ca pe o alta cerere aberanta a junelui Handro Valentin Adrian, dupa reclamatia impotriva colonelului Valeriu Gheorghita, ulterior a realizat pericolul demersului abuziv initiat de colegul de breasla si a decis sa-si angajeze un avocat.

Va solicit ca prin hotararea ce o veti pronunta  sa respingeti ca inadmisibila actiunea formulata de catre reclamant. Androfobia sau misandria, problemele de care acuza reclamantul ca „sufar”, in esenta lor, reprezinta aversiune fata de sexul masculin. Acestea nu constituie, in niciun mod, o afectiune medicala psihiatrica sau de alta specialitate.

Chiar si asa, si in situatia in care ar putea fi calificate ca si tulburari mintale, prin caracteristicile ce stau la baza acestor aversiuni, nu ar putea fi aplicabile în situatia punerii sub interdictie judecatoreasca, in acceptiunea Codului Civil. (…) Nu se poate realiza o legatura intre „diagnosticul” realizat de reclamant si un potential accident la locul de munca, ceea ce demonstreaza, inca o data, nivelul de rea-credinta si tulburarile de care sufera reclamantul.

Inteleg sa invederez onoratei instante ca acest demers al reclamantului nu ma mira, subsemnata fiind constant hartuita de către acesta. Astfel, desi ne cunoastem, in virtutea faptului ca lucram in domeniul jurnalismului, nu am avut niciun fel de relatie cu reclamantul”, explica jurnalista de la ProSport in intampinarea depusa la dosar, apreciind ca singura motivatie ce sta in spatele acestei actiuni este aceea de a ”ma hartui in continuare si de a-mi crea o stare de stres si temere.

In apararea sa, jurnalista i-a propus ca martori pe colegii de breasla Otilia Ghitescu, Constantin Duma si Catalin Docea.

Prezent in sala la Judecatoria Timisoara, la termenul din 28 septembrie, pentru a-si sustine actiunea, Valentin Handro a acuzat vidul legislativ care nu-i permite sa devina tuturele colegei sale. Totodata, a instiintat instanta ca a avut un deces in familie, motiv pentru care nu a avut timp sa raspunda la intampinarea jurnalistei.

”Astazi am fost nevoita sa-mi pierd timpul la Judecatoria Timisoara, pentru ca Valentin Handro m-a cerut in tutela. Procuroarea a propus respingerea solicitarii lui aberante, dar si solicitarea mea si a avocatei de amendare a individului, pentru o cauza abuziv introdusa.

Omul nu avea grai in fata intrebarilor instantei, unde a inceput ca a avut un deces in familie, intr-o scena de victimizare totala. S-a ramas in pronuntare, la data de 14 octombrie. P.S: Omul e inca acreditat la Politie si Pompieri”, a anuntat, ieri, Anda Flavia Deliu pe contul ei de Facebook, aratandu-se contrariata de faptul ca, desi reclamantul ar avea venituri de putin peste 1.200 de lei pe an, consiliera de la Autoritatea Tutelara care a efectuat verificari in acest caz a confirmat faptul ca Valentin Handro ar fi apt pentru a putea fi numit curator special.

”Acest individ deranjeaza de aproape zece ani conferintele de presa, unde vine si pune intrebari mai mult decat nefiresti, cu motivarea ca ar avea o agentie foto. Majoritatea oamenilor de presa il evita, deoarece nu are un comportament firesc si da semne clare de carente de igiena.

In aceasta iarna, l-am blocat pe retelele de socilizare, deoarece imi dadea zeci de likeuri noaptea si imi lasa mesaje fara nicio noima. Individul a continuat sa imi dea mailuri cu mesaje fara nicio logica, dupa care a reclamat la Parchet angajatorul meu, cu acuzatia incredibila ca eu sunt nebuna. Acest om invoca faptul ca eu, care lucrez de 11 ani intre barbati, am o teama patologica de barbati!

A dat telefon si la ziarul unde lucrez si la Prosport, unde sunt corespondent, exasperandu-mi sefii cu tot felul de ineptii lipsite de sens si coerenta. Ulterior, a facut o cerere la instanta sa ma ia in tutela, desi el are o adeverinta de venit pe anul 2020 de 1250 de lei.

De altfel, se pare ca sunt intr-o companie selecta, caci acest individ a facut o obsesie si pentru colonelul Valeriu Gheorghita, pe care l-a reclamat la Parchetul Militar. De altfel, de atunci, aceasta persoana cu venituri minime in acte merge la toate conferintele lui Gheorghita la Bucuresti, si cred ca cei de la Guvernul Romaniei ar trebui sa fie atenti!”, ne-a mai transmis jurnalista de la ProSport.

Deocamdata, Valentin Handro nu a putu fi contactat pentru a ne explica ce l-a determinat sa ceara punerea sub interdictie si custodia colegei sale. Vom reveni… (G.I.)

Leave a Reply