Campionatul European de Tenis de masa. Nationala feminina a Romaniei pierde finala jucata impotriva Germaniei. “Ne-a lipsit, in primul rand, dorinta de a asculta!”

Echipa feminina de tenis de masa a Romaniei a obtinut, duminica, medalia de argint la Campionatul European gazduit de Cluj-Napoca, dupa 1-3 in finala disputata in compania Germaniei. Desi au fost incurajate in permanenta de publicul spectator, tricolorele au ratat sansa de a cuceri al treilea titlu european consecutiv pe echipe, dupa cele din 2017 si 2019.


Vadit suparat, la finalul celor patru meciuri extrem de disputate, antrenorul Viorel Filimon le-a criticat pe elevele sale pentru ca nu au respectat planul tactic.

„Ne-a lipsit, in primul rand, dorinta de a asculta. Am vorbit ceva cu fetele, sa zicem ca Bernie a avut momentul decisiv cand a avut 9-6. Nu au ascultat, am mai spus si dupa Olimpiada lucrul asta.

Eliza, inclusiv, acum a schimbat doua servicii… Au luptat, intr-adevar, dar am luptat orbeste. Atunci cand ne capatam avantaj, atunci dadeam cu piciorul si risipeam tot avantajul creat. In general, au niste pareri care, nu stiu, ar trebui intrebate ele. Sunt suparat pentru ca nu au ascultat”, si-a certat fetele antrenorul Viorel Filimon la Look Sport+.

Antrenorul Romaniei a comentat si retragerea anuntata de Daniela Dodean: „Toata lumea care face fata cerintelor de la lotul national e bine primita si nu-si va pierde niciodata locul in echipa. Atat timp cat avem alte prioritati si o anumita varsta, atat timp cat prioritatea este alta eu nu am ce sa spun. Din punctul meu de vedere toata lumea are loc la lot”, a conchis Viorel Filimon.

In finala Romania – Germania de la Cluj, Bernadette Szocs a pierdut cu Nina Mittelham, scor 2-3 (11-8, 7-11, 11-9, 9-1, 10-12), iar Eliza Samara a fost invinsa fara drept de apel de Sabine Winter, cu 0-3 (6-11, 9-11, 10-12)!

Eliza Samara nu a reusit sa treaca nici de Nina Mittelham, scor 2-3 (12-10, 8-11, 11-9, 9-11, 7-11), iar Daniela Dodean a adus singurul punct pentru Romania, invingand-o pe Chantal Mantz cu 3-2 (11-7, 7-11, 8-11, 11-5, 11-7). (C.R.)

Leave a Reply