Contrabandist de tigari oprit cu focuri de arma! 12 cartuse trase de politisti, dupa ce soferul nu a oprit masina la semn si l-a acrost pe unul dintre agenti

Un contrabandist de tigari a fost impuscat de politistii de frontiera din Botosani, dupa ce a refuzat sa opreasca la un filtru rutier, a accelerat si a intentionat sa-l loveasca cu masina pe unul dintre agentii de la Sectorul Politiei de Frontiera (SPF) Romanesti.


Potrivit purtatorului de cuvant al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera (STPF) Botosani, Minodora Racnea, tanarul de 28 de ani a refuzat sa opreasca la semnalele politistilor de frontiera si l-a acrosat cu autoturismul pe unul dintre agenti. In momentul respectiv, unul dintre politisti a folosit armamentul din dotare, tragand mai multe focuri spre masina suspectului.

„Politisti de frontiera de la SPF Romanesti, aflati in misiune pe raza localitatii Santa Mare, au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism suspect a fi implicat in activitati de contrabanda cu tigari. Soferul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare ale politistilor de frontiera, mai mult, a accelerat catre acestia, intentionand sa-i accidenteze. Unul dintre politistii de frontiera a fost acrosat de catre autoturism. In consecinta, colegii nostri au folosit armamentul din dotare, cu respectarea procedurilor legale in vigoare, au efectuat somatie regulamentara, fiind executate mai multe focuri de arma, atat in aer, cat si asupra autoturismului”, a precizat oficialul STPF.

Ulterior, soferul masinii a pierdut controlul volanului, a iesit de pe carosabil si a intrat cu masina intr-o liziera. Tanarul era ranit, iar surse judiciare sustin ca aceasta ar fi fost impuscat in zona capului.

La fata locului a ajuns o ambulanta care l-a transportat pe tanarul de 28 de ani la Spitalul Judetean de Urgenta „Mavromati”.

Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Botosani a fost sesizat in acest caz, desfasurand o ancheta sub aspectul comiterii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, conducerea unui autovehicul neinmatriculat si contrabanda.
.
Purtatorul de cuvant al IPJ Botosani, Delia Neniscu, a precizat ca asupra contrabandistului, care conducea o masina cu numere false, au fost trase 12 cartuse.

In autoturism au fost descoperite mai multe colete cu tigari.

Ancheta in acest caz se desfasoara sub coordonarea unui procuror. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply