La loc comanda! ISU Timis a retras masina de pompieri din curtea Spitalului de Boli Infectioase, din dispozitia lui Raed Arafat

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Banat” al Judetului Timis a revenit asupra deciziei privind dislocarea temporara a unei masini de pompieri, cu echipajul aferent, in curtea Spitalului de Boli Infectioase Timisoara, dupa ce seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul MAI, Raed Arafat, a interzis categoric acest lucru.


“Nu exista! Asta nu se intampla nicaieri in lume!”, a precizat Raed Arafat, cand a aflat ca solicitarea managerului spitalului, dr. Cristian Oancea, a fost aprobata rapid de ISU Timis.

La doar trei zile de la momentul in care o autospeciala a fost “parcata” in curtea Spitalului de Boli Infectioase Timisoara, reprezentantii ISU Timis au anuntat ca masina de pompieri a fost retrasa, urmand ca masurile specifice de prevenire si stingere a incendiilor la unitatea sanitara sa se asigure de Detasamentul 1 de Pompieri Timisoara, aflat la o distanta de doar 2 km.

Iata comunicatul ISU Timis:

„Avand in vedere ca unitatea sanitara se afla la o distanta de 2 km de cea mai apropiata subunitatea de pompieri, echipajele de pompieri pot asigura un timp de raspuns scazut. Prin dislocarea permanenta a unei autospeciale de stingere din dotarea unitatii noastre, s-ar diminua considerabil capacitatea de interventie aferenta raionului Detasamentului 1 de Pompieri Timisoara, care include un numar de 17 UAT-uri si o populatie de 248.825 de locuitori.

De asemenea, avand in vedere faptul ca, in ultima perioada, numarul misiunilor Inspectoratului pentru Siutatii de Urgenta “Banat” al judetului Timis este intr-o permanenta crestere, determinate, in mod special, si de situatia epidemiologica de la nivelul judetului nostru, s-a dispus ca masurile specifice de prevenire si stingere a incendiilor la unitatea sanitara sa se asigure din subunitate.

ISU Timis continua sa asigure suport unitatilor sanitare prin misiuni de recunoastere zilnice, prin care echipajele de pompieri vor efectua instruiri cu personalul medical, recunoasteri si verificari privind securitatea la incendiu, in mod special pe sectiile de terapie intensiva, pentru a preveni producerea unui incendiu”, a transmis Elena Megherea, purtatoarea de cuvant a ISU Timis. (G.G.)

Leave a Reply