Workshop online organizat de camerele de comert din Gorj si Timis. Instrument de simulare multiplayer: Tranzitia justa si cai de transformare in regiunea Gorj (P)

Camera de Comert si Industrie Gorj in parteneriat cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis organizeaza, in data de 20 decembrie 2021, intre orele 12 – 15, un workshop in care vor fi abordate prioritatile si provocarile zonei miniere Gorj in vederea tranzitiei de la actuala dependenta economica ridicata de carbune la optiuni sustenabile.


In cadrul evenimentul se va folosi un instrument de simulare online, un joc multiplayer, in care participantii vor avea ocazia sa dezvolte propriile viziuni despre un viitor cu emisii reduse de carbon intr-o regiune fictiva asemanatoare regiunii Gorj, sa testeze solutii si sa isi croiasca calea catre o tranzitie justa.

Pe parcursul simularii, participantii se angajeaza in negocieri cu mize mari, preluand rolurile actorilor cheie implicati in procesul de tranzitie energetica din regiune (administratie locala, asociatii profesionale, firme, sectorul energetic, ONG-uri etc.), vor explora posibilitatile economice ale regiunii si se vor reuni pentru a finanta proiecte menite sa asigure o tranzitie energetica si o abordare lina a problemelor presante ale regiunii.

Principalele obiective ale jocului sunt:

Intelegeti potentialele provocari pentru tranzitie energetica;

Schimbarea gandirii pe termen scurt si a solutiilor ad-hoc cu gandirea pe termen lung;

Experimentati si intelegeti complexitatea unei schimbari la nivel de sistem;

Explorati strategiile de tranzitie;

Aflati cum sa navigati prin provocarile crizei climatice;

Dezvoltarea abilitatilor pentru o comunicare si o colaborare eficiente;

Aflati cum sa incurajati si sa integrati atat inovatiile tehnologice, cat si cele sociale;

Dobanditi abilitatile necesare pentru a comunica eficient, a colabora si a cauta compromisuri in dialog intre partile cheie.

Evenimentul se desfasoara in cadrul Proiectului „A Boost for Rural Lignite Regions – REBOOST”, finantat de Uniunea Europeana prin Programul EIT Climate KIC si isi propune sa implice si sa sprijine actorii locali din trei regiuni carbonifere din Europa – Lusatia in Germania, Marea Polonie de Est in Polonia si Gorj in Romania – sa dezvolte strategii viitoare durabile.

Moderator: Cristina Badulescu, coordonator Hub EIT Climate-KIC / CCIA Timis

Informatii suplimentare:

Sabina Oana Vezure – reprezentant CCI Gorj, tel: 0766 812 120, email: oanasabyne.ccigorj@gmail.com

Rafaela Colban – reprezentant CCIA Timis, tel: 0729 435 228, email: rcolban@cciat.ro

Termen de inregistrare: 18 octombrie 2021

Pentru inregistrare va rugam sa accesati link-ul:

https://zoom.us/meeting/register/tJUkcuqprz8uGN2ZRhbvCnVA_fo5C79Nm5SH

Leave a Reply