Fostul finantator al echipei e rugby a Timisoarei, Dan Dinu, denunta faptul ca este hartuit, in continuare, de oamenii primarului Dominic Fritz. Localul Beraria 700, inchis pentru 14 zile din cauza decibelilor

Omul de afaceri Dan Dinu, fostul finantator al echipei de rugby a Timisoarei, cu care a castigat mai multe titluri nationale, denunta faptul ca este hartuit, in continuare, de oamenii din jurul primarului Dominic Fritz, dupa ce, in martie 2021, s-a incercat denigrarea reputatiei afacerilor sale din domeniul industriei ospitalitatii de catre consiliera locala Ana Munteanu.


La vremea respectiva, actrita cu carnet USR a descins la unul dintre restaurantele sale, in fruntea unui echipaj de jandarmi, pentru a demonstra, live, ca localul nu respecta regulile de carantinare. Operatiunea a esuat lamentabil, pentru ca totul era in regula, iar tanara activista a fost sanctionata cu neplata indemnizatiei de consilier local timp de doua luni.

Dupa aproape jumatate de an de la acel incident, situatia pare ca se repeta. De aceasta data, nu a mai descins o persoana din anturajul lui Dominic Fritz, ci un echipaj de la Politia Locala Timisoara, iar localul vizat nu a mai fost cel al hotelului Del Corso, ci Beraria 700, apartinand aceluiasi Dan Dinu.

Sub pretextul ca vocea solistei de muzica populara Cameliei Miutescu a spart boxele localului, iar decibelii scapati in eter i-au deranjat pe locatarii din zona centrala a Timisoarei, directorul Politiei Locale, Dumitru Domasnean (foto 2), a dispus suspendarea activitatii localului timp de doua saptamani.

Inchiderea Berariei 700 esta vazuta ca un abuz al administratiei locale, motiv pentru care Dan Dinu a anuntat ca s-a adresat instantei de judecata, solicitand ca valoarea daunelor sa fie suportate de Dominic Fritz din propriul buzunar.

Iata mesajul postat de Dan Dinu pe pagina sa de Facebook:

“Intr-o perioada marcata de un varf pandemic ce loveste atat in sanatate, cat si in economia nationala, Primarul Timisoarei a decis, in acelasi spirit neo-marxist, USR-ist, continuarea activitatii inceputa de colega sa de partid Ana Munteanu, de care in primavara acestui an se dezicea, negand cu vehementa orice implicare.

Domnul Dominic Samuel Fritz a decis in data de 04.10.2021 suspendarea activitatii societatii noastre DEL CORSO FAMILY SRL, la punctul de lucru Beraria 700 pentru 15 zile de la data comunicarii dispozitiei sale. Dispozitia a fost comunicata in data de 12.10.2021 ora 14.00.

Primarul a emis aceasta dispozitie dupa ce am atentionat institutiile abilitate care au avut rol consultativ (Directia Politiei Locale Timisoara, Serviciul Inspectia Comerciala) ca orice actiune de suspendare este un abuz, cata vreme nu sunt indeplinite conditiile legale pentru luarea acestei masuri.

Astfel masura a fost dispusa ca urmare a tulburarii linistii publice dupa ora 22.00 prin programul de muzica traditional romaneasca. Normele legale ofera aceasta posibilitate doar in situatia in care abaterea s-ar fi repetat, insa societatea noastra a fost sanctionata doar o singura data.

Mentionam ca am atacat aceast act in instanta, solicitand si recuperarea prejudiciului suportat de societate in urma acestei actiuni, prejudiciu ce dorim a fi recuperat din patrimoniul personal al domnului Dominic Samuel Fritz, ca si persoana responsabila cu emiterea acestui act. Pe aceasta cale ii solicitam domnului Primar sa isi asume in mod public suportarea acestui prejudiciu, fara implicarea bugetului local.”

Politia Locala Timisoara a ridicat “manusa” trantita de rugbystul milionar si a revenit cu cateva detalii din culisele acestei sanctiuni:

“Conform Legii 61/1991 republicata, in cazul repetarii faptelor de nerespectare a legislatiei referitoare la tulburarea linistii locuitorilor de catre societatile comerciale de alimentatie publica, cum sunt cluburi, terase, localuri etc, se dispune de catre compartimentul de specialitate din cadrul Primariei, la propunerea agentului constatator, suspendarea activitatii localului pe o perioada cuprinsa intre 10 si 30 de zile.

Este si cazul a trei societati comerciale, printre care si SC Del Corso Family SRL. In ceea ce priveste restaurantul din Piata 700, acesta a fost sanctionat de doua ori pentru galagie, in luna mai si in luna august. Firma care il detine mai are si alte sanctiuni pentru lipsa acordului pentru terasele de pe str. Gheorghe Lazar si Piata Unirii.

Mentionam ca Politia Locala Timisoara nu face decat sa aplice legea, cel mai relevant barometru fiind populatia. De la inceputul acestui an, dar in special pe timpul verii, au fost inregistrate la Politia Locala Timisoara peste 150 de sesizari cu privire la tulburarea linistii publice in zone de locuinte, prin muzica la intensitate mare pe terase, in cluburi ori la societati comerciale ce au ca domeniu de activitate alimentatia publica.

Ca urmare a acestor sesizari, au fost efectuate verificari in teren, fiind aplicate  conform Legii 61/1991 republicata, 236 sanctiuni pe aceasta linie, atat la persoane fizice, cat si la persoane juridice.” (G.I.)

One thought on “Fostul finantator al echipei e rugby a Timisoarei, Dan Dinu, denunta faptul ca este hartuit, in continuare, de oamenii primarului Dominic Fritz. Localul Beraria 700, inchis pentru 14 zile din cauza decibelilor

  1. Mai frate câta capu la asta asa arata un politist ? chiar comunitar , traiul bun probabil are si pensie adunata cu salar , viata la politia comunitara .

Leave a Reply