Pomelnice online! Arhiepiscopia Tomisului le cere credinciosilor care nu pot veni la biserica sa trimita pomelnice prin intermediul internetului, plata urmand sa se faca prin accesarea contului PayPal

Arhiepiscopia Tomisului a transmis enoriasilor, printr-un mesaj publicat pe Facebook duminica, la miezul noptii, ca a decis sa accepte si pomelnice trimise online, plata acestora urmand sa se efectueze prin intermediul contului PayPal. Reprezentantii Arhiepiscopiei au mai explicat credinciosilor ca numele persoanelor care doresc sa fie pomenite in timpul slujbelor pot si mentionate in sectiunea ”Add Note”.


Accesand link-ul, enoriasii sunt intampinati de mesajul ”Nu putem emite fara ajutorul ascultatorilor. Frate ajutat de frate – cetate intarita” (Pilde 18:19). Mesajul face referire la Radio Dobrogea, detinut de Arhiepiscopie, si al carui cont de PayPal este acelasi cu cel al pomelnicelor.

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a lansat joi atacuri dure la adresa campaniei de vaccinare si le-a transmis credinciosilor sa nu accepte presupusa obligativitate a vaccinarii, desi nu exista o astfel de prevedere in legislatie. Intr-o emisiune la Radio Dobrogea, post al Arhiepiscopiei, care a primit licenta CNA si ar trebui sa se supuna regulilor din legea audio-vizualului.

Discutia a fost deschisa de Eugen Tanasescu, realizatorul emisiunii si purtator de cuvant al Arhiepiscopiei: „Din ce in ce mai multi oameni se sperie ca ce vor face, pentru ca tot aud la stiri ca se va interzice celor nevaccinati sa se duca in stanga dreapta la spital, la alimentara, la mall, la scoala, mai stiu eu pe unde. Nu avem nicio decizie in sensul asta pana acum”.

IPS Teodosie a lansat in acel moment un apel la mobilizare impotriva presupusei obligativitati de vaccinare: „Asa este. Eu cred si trebuie sa fac un apel la juristi sa se mobilizeze, este o framantare foarte intensa a oamenilor care nu accepta vaccinul si au dreptul lor de a nu-l accepta, nu trebuie sa fie obligatoriu. Mai ales ca nu-i asumat de nimeni. Si sunt atatea urmari negative. Deci acesti oameni ar trebui, credinciosii nostri sa se adreseze in masa justitiei. Au fost atatea sentinte care au aratat ca este fara temei constitutional aceasta interdictie a nevaccinatilor. Am citit clar ca uniunea Europeana a anuntat ca vaccinul va inceta. De ce inainte de a inceta este cea mai intensa propaganda pro vaccin, a obligativitatii vaccinului?”

Teodosie a continuat: „Va spun sa nu va speriati. Aveti tot dreptul sa alegeti. Nu trebuie sa fiti obligati. Nu este constitutional, nu este legal. De aceea nu va speriati. Mergeti si daca vi se interzice, faceti sesizare si va vor apara. Sunt multi avocati care vor sa va apere. Este o neranduiala in aceasta fortare care este nefireasca si fara temei si cu rolul de a va speria sa va vaccinati fortat. Nu acceptati. Avem personalitate de sine fiecare, sunteti aparati de Constitutia tarii si chiar de legile europene. Nici legile europene nu te obliga la vaccin”.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, s-a remarcat inca de la inceputul pandemiei de coronavirus prin sfidari repetate a regulilor stabilite de autoritati. (G.G.)

Leave a Reply