Consilierul local Radu Toanca, atac la primarul Timisoarei! “Insolventa intarziata a Colterm ii costa pe timisoreni zeci de milioane de euro”

Consilierul local Radu Toanca acuza faptul ca intrarea in insolventa a societatii de termoficare a Timisoarei a fost intarziata cu 8 luni, din cauza “specialistilor” cu care s-a inconjurat primarul Dominic Fritz, iar acest decalaj de timp ii costa pe timisoreni zeci de milioane de euro.


In opinia sa, daca SC Colterm SA ar fi intrat in insolventa in martie 2021, s-ar fi evitat atat amenda de 21 milioane de euro, pentru certificatele verzi, cat si sechestrarea patrimoniului societatii de catre ANAF in contul unor datorii la buget.

Iata mesajul consilierului PSD din Consiliul Local Timisoara:  

“Degeaba te grabesti, daca nu ai plecat la timp! Insolventa Colterm a fost intarziata din motive politicianiste si ii costa pe timisoreni zeci de milioane de euro.

I-am transmis primarului Timisoarei, Dominic Fritz, atat public, cat si in privat, atat in calitate de consilier municipal, cat si in numele PSD, inca de acum 8 luni, ca singura solutie de evitare a falimentului Colterm este demararea urgenta a unei proceduri transparente de insolventa cu un consortiu de firme de specialitate.

Ca de obicei, sfatuit de “specialistii” de care s-a inconjurat, inclusiv de cel care “la 3 dimineata, trezit din somn, are solutii pentru Colterm”, Dominic Fritz a refuzat aceasta solutie – pe care ne-o prezinta azi public ca pe o mare descoperire!

Aceasta ezitare, care a “franjurat” bugetul Colterm – si asa anemic – cu sume importante, a generat pierderi de zeci de milioane de euro, care vor incarca la iarna factura pe care o deconteaza timisorenii. Astfel, s-ar fi evitat:

– amenda de 21 de milioane de euro

– punerea sub sechestru a intregului patrimoniu Colterm de catre ANAF, pentru nerespectarea obligatiilor asumate prin OG 6/2019

– contractarea unor cantitati de carbune si gaz, scumpite de cateva ori in numai 8 luni

P.S: As fi salutat si nu as fi criticat conferinta de presa de astazi a domnilor Dominic Fritz si Ioan Silviu Dobosi, daca ea ar fi avut loc in luna martie a anului 2021!” (Mara Ion)

Leave a Reply