VIDEO Politistii de frontiera din Timisoara au destructurat o retea specializata in trafic de migranti, condusa de “calauze” din Irak. Intr-un apartament in care s-a intrat cu forta au fost gasiti 14 cetateni straini

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Timisoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalului Timis, au descins, azi dimineata, la doua locatii din municipiul Timisoara, unde, in urma perchezitiilor, au fost depistati si condusi la sediul inspectoratului un numar de 14 cetateni straini din Siria, Iran, Irak, Tibet si India.


Actiunea s-a desfasurat in cadrul unui dosar privind o retea infractionala constituita din cetateni irakieni, avand sediul central in Timisoara, specializata in traficul de migranti.

Acest dosar a fost deschis in luna septembrie 2021, moment de la care politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F Timisoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalului Timis, au desfasurat investigatii si activitati procedurale, in vederea documentarii activitatii infractionale a unei retele de trafic de migranti, avand ca scop racolarea, indrumarea, adapostirea si transportul de persoane provenite din Orientul Mijlociu si Asia catre state din vestul Europei.

Din investigatiile preliminare efectuate, s-a stabilit ca persoanele implicate sunt cetateni irakieni, care  erau  bine organizati, cu atributii precis delimitate in activitatea infractionala. Cetatenii irakieni preluau grupurile de migranti si se ocupau cu adapostirea lor in locatii din municipiul Timisoara, perioada in care organizau imbarcarea lor in ansambluri rutiere pentru a fi trecuti ilegal frontiera spre state din vestul Europei.

Din cercetarile efectuate a rezultat ca migrantii plateau organizatorilor sume de aproximativ 1.000 si 2.000 de euro.

Actiunea a beneficiat de sprijinul Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara, iar cercetarile sunt continuate de politistii de frontiera, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalului Timis, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si stabilirii intregii activitati infractionale. (V.E.)

Leave a Reply