Lockdown! Medicul Virgil Musta sustine blocajul social total, pentru a se stopa valul patru al pandemiei de Covid-19

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara a cerut autoritatilor, la fel ca in urma cu exact un an, sa impuna masuri urgente pentru stoparea transmiterii virusului SARS-CoV-2 in comunitate, recomandand impunerea unui lockdown pentru a stopa pandemia, transmite Rador.


Medicul de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara a declarat pentru Radio Timisoara ca vaccinarea este importanta, dar in momentul de fata nu mai este suficienta. Tocmai de aceea, sustine doctorul Musta, un lockdown general, asa cum a fost la inceputul pandemiei, inclusiv cu inchiderea scolilor ar fi o solutie.

„Trebuie intrerupta calea de transmitere a virusului. Vaccinarea e importanta, dar nu poate avea efecte atat de rapide pe cat aceasta intrerupere a circulatiei virusului si a focarelor de posibila contaminare. Daca se realizeaza prin niste masuri eficiente, in doua-trei saptamani vom avea primele rezultate”, spune Virgil Musta.

Doctorul Virgil Musta a explicat ca marea problema a spitalelor in momentul de fata este afluxul de pacienti cu forme grave de COVID-19: “Suntem in continuare pe panta ascendenta a pandemiei. Nu putem externa pacientii in ritmul in care vin formele grave de boala, ceea ce creaza mari probleme sistemului de sanatate”, spune medicul Virgil Musta.

Doctorul Musta a mai declarat ca pentru formele medii si usoare functioneaza foarte bine programul Oxigen pentru Timisoara, prin intermediul caruia s-au pus la dispozitia pacientilor care se pot trata acasa concentratoare mobile de oxigen. (G.G.)

Leave a Reply