VIDEO Avocata Laura Clipa ii propune primarului-dirijor Dominic Fritz sa organizeze concerte caritabile cu corul de gospel pentru a plati facturile timisorenilor nevoiasi

Cea mai neagra zi din istoria termoficarii Timisoarei – cand peste 50.000 de locuinte au fost lasate in frig de furnizorul de gaze naturale E.ON, din cauza datoriilor uriase acumulate de Colterm – a fost marcata de declaratiile belicoase ale politicienilor locali, care fie au cerut demisia primarului Dominic Fritz si a viceprimarului Ruben Latcau, considerati principalii vinovati pentru acest dezastru, fie i-au trimis la Bucuresti pentru a obtine bani din fondul de rezerva al guvernului si a plati facturile restante.


„Sa se ia amandoi de mana, Fritz si Nica, sa se duca la Bucuresti si sa rezolve situatia! Sa se lege cu lanturi de gardul Guvernului, sa intre in greva foamei, orice, dar sa nu mai puna piciorul in Timisoara fara solutii, ca nu mai au ce cauta pe-aici!”, a tunat Alfred Simonis, liderul PSD Timis, in timp ce colegul sau de partid, consilierul local Radu Toanca, le atrage atentia celor doi, primarul Fritz si “minitehnicus” Latcau, ca ar putea avea soarta lui Ceausescu.

„Dati-va demisia urgent domnilor Fritz si Latcau, altminteri veti pati ca Nicolae Ceausescu in 1989, cand a fugit cu elicopterul de furia multimii!”, este recomandarea politicianului originar din Bucovina.

In timp ce toata lumea ii deplange pe cei peste 50.000 de abonati ramasi in frig, a exista si o voce impotriva curentului.

Revolutionarul Corneliu N. Vaida atrage atentia ca, pana in prezent, locuitorii Timisoarei racordati la reteaua de termoficare a orasului au beneficiat de subventii la plata facturilor, subventii suportate din bugetul local, buget la care au contribuit si cei care detin centrale proprii.

„Io, in nimicnicia mea, am renuntat la incalzirea cu lemne si acum 11 ani mi-am luat centrala pe gaz. Adica am tupeul sa ma incalzesc si spal 100% pe banii mei si nu ma subventioneaza nimeni! In schimb coltermistii au platit pana acum incalzire si apa calda subventionata de primarie. Primarie, care de unde oare are banuti? De la mine, de la tine, de la noi… Acu’, fac eu o flotare logica si intreb administratia locala asa: suntem noi astia cu centrale de apartament, mai fraieri, mai saraci cu duhu’ sau mai… bogatani decat coltermistii? Ca altfel nu inteleg de ce acestia din urma ar trebui subventionati – si sa plateasca caldura si apa calaie doar de 2 x mai mult, iar noi astia – centralistii – sa platim de 4…5 x mai mult… sau cat pana mea o sa decida gazarii?”.

Un punct de vedere la care, dupa valul de comentarii, au subscris si continua sa subscrie foarte multi timisoreni. Din categoria „cu centrala proprie”, cu siguranta.

Totusi, in noianul acesta de critici si imprecatii, a existat si o propunere constructiva, la care nu avem cum sa nu aderam. Avocata Laura Clipa, o melomana prin definitie, stie cum ar putea fi platite facturile la energie ale timisorenilor nevoiasi, care, in perioada urmatoare, vor fi nevoiti sa se incalzeasca, cel mai probabil, cu calorifere electrice.

„Domnul nostru Primar organiza pe vremuri niste concerte de gospel spectaculoase, banii fiind stransi pentru cauze nobile. Cred ca acum ar fi momentul sa organizeze un concert gospel cu transmitere on-line si cu strangere de fonduri din toata lumea pentru a salva timisorenii de frigul din case, spitale si scoli”, este mesajul plin de optimism al Laurei Clipa.

In cazul in care aceasta propunere va fi luata in considerare de dirijorul Dominic Fritz, asteptam sa mediatizam programul repetitiilor, dar si pe cel al concertelor… (G.I.)

One thought on “VIDEO Avocata Laura Clipa ii propune primarului-dirijor Dominic Fritz sa organizeze concerte caritabile cu corul de gospel pentru a plati facturile timisorenilor nevoiasi

  1. Smenarimea crescuta in bashini cu apa calda si calorifere fierbinti s-a obisnuit cu termoficarea centralizata. Pai daca va place la bloc taceti din gura. Rabdati acum ca doar voi l-ati votat pe Fritz. Si pe Arafat tot voi l-ati instalat acolo. Deci ciocu mic si joc de picioare.

Leave a Reply