Ministrul Energiei il acuza de incompetenta pe primarul Timisoarei. „Nu a incheiat un contract de gaze in vara, asa cum au facut celelalte unitati administrativ-teritoriale”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, il acuza de incompetenta pe primarul Timisoarei, Dominic Fritz, in scandalul privind furnizarea agentului termic in municipiul de pe Bega. Demnitarul spune ca edilul sef din Timisoara nu a avut grija sa rezolve prblema gazelor inca din vara, asa ca si alti primari de mari orase din tara, si, mai mult decat atat, in prag de iarna, a cerut instentelor de judecata insolventa companiei de termoficare. Ministrul propune ca solutie contractarea unui credit prin Trezorerie pentru cumpararea de combustibil cu care sa fie produs agentul termic.


Din pacate, timisorenii au dreptate sa fie suparati. Incompetenta sau, sa zic, indolenta unitatii administrativ-teritoriale care nu a incheiat un contract de gaze in vara, asa cum au facut celelalte unitati administrativ-teritoriale, a lasat pe iarna, a anuntat ca introduce in insolventa compania unitatii administrativ-teritoriale, a Primariei Timisoara, a speriat practic furnizorul de gaze ca nu-si va mai recupera datoria de la Colterm, introducerea in insolventa si declararea insolventei astazi a creat toate premisele ca sa fie aceasta problema in Timisoara.

Am incercat aseara, de dimineata si sper ca se va rezolva, am anuntat ca s-a implicat un alt furnizor sa rezolve aceasta problema, dimineata erau rezolvate, acum isi pun cap la cap din punct de vedere juridic contractele, in asa fel incat ajutorul pe care acest furnizor mare, care este si producator, il ofera Timisoarei pentru o perioada de 8, de 10 zile sa nu se transforme in altceva decat s-a dorit, pentru ca nimeni nu doreste sa-si creeze probleme vrand sa rezolve un lucru”, a declarat Virgil Popescu, miercuri seara, la Realitatea Plus, potrivit news.ro.

Ministrul Energiei a subliniat ca problema nu este rezolvata la Timisoara. El considera ca municipiul poate accesa un credit prin Trezorerie, unde este cea mai scazuta dobanda, si sa cumpere gaz pentru iarna aceasta.

Ministrul Virgil Popescu a anuntat, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor ca a gasit o solutie provizorie pentru incalzirea municipiului Timisoara, dar autoritatile trebuie sa gaseasca finantare, dupa ce compania de termoficare a fost bagata in insolventa.

Ulterior, primarul municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a precizat ca un contract de urgenta este semnat cu un nou furnizor de gaz, urmand ca societatea Colterm sa fie conectata in cursul acestei seri. Cantitatea de gaz cumparata, care se plateste in avans, va asigura livrarea caldurii pe timpul noptii pentru populatie si non-stop pentru spitale. La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a precizat ca mai sunt solutii in discutie pentru rezolvarea problemei.

Marti, la pranz, a fost oprita furnizarea gazului catre Colterm din cauza datoriilor pe care compania de termoficare le are la E.ON. Peste 50.000 de abonati Colterm sunt afectati de aceasta situatie, printre acestia se numara scoli si spitale. (M.I.)

One thought on “Ministrul Energiei il acuza de incompetenta pe primarul Timisoarei. „Nu a incheiat un contract de gaze in vara, asa cum au facut celelalte unitati administrativ-teritoriale”

  1. Erau prea ocupati cu angajarile de tineri usr-isti,nu a mai ramas timp si pentru nimicuri gen Colterm….

Leave a Reply