Inspector de la Antifrauda arestat preventiv pentru 15 zile, dupa ce a primit 2.000 de lei spaga de la patronul unei firme pe care a controlat-o

Procurorii DNA Constanta l-au retinut pentru 24 de ore pe Ionut Adrian Fotin, inspector in cadrul Directiei Regionale Antifrauda Fiscala Constanta, acuzat de luare de mita, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de luare de mita.


Potrivit unui comunicat al parchetului anticoruptie, spaga ar fi fost primita in cadrul unui control initiat si efectuat, in perioada iulie-august 2021, la sediul unei societati comerciale din municipiul Constanta.

Inculpatul Fotin Ionut Adrian ar fi primit de la reprezentantul societatii controlate suma de 2.000 lei, in legatura cu indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu, iar in 20 septembrie 2021 ar fi acceptat promisiunea aceleiasi persoane de a-i da in viitor, in legatura cu efectuarea aceluiasi control, suma de 4.000 lei.

Inculpatul a fost prezentat, astazi, Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, insa judecatorul de drepturi si libertati a admis cererea procurorilor doar pe jumatate si a emis un mandat doar pentru 15 zile.

Reamintim ca, in 20 octombrie, procurorii DNA Constanta au retinut alti doi inspectori ANAF, pe care i-au prins in flagrant in timp ce primeau cate 4.000 de lei de la administratorul unei firme. Cei doi inspectori, Mihai Busu si Stere Anagnoste, sunt acuzati de luare de mita. (V.E.)

Leave a Reply