Pretul incorect! Timisoara va avea cea mai scumpa factura la caldura din Romania, in cazul in care propunerea dublarii pretului gicacaloriei va fi aprobata in Consiliul Local

Inainte de sedinta extraordinara a Consiliului Local al Municipiului Timisoara, din aceasta dupa-amiaza, in care se va supune la vot si proiectul ce vizeaza dublarea pretului gigacaloriei si, prin urmare, dublarea facturii la caldura si apa calda pentru abonatii Colterm, fostul primar al orasului, Nicolae Robu, a dezvaluit ca, in cazul in care proiectul va trece la vot, Timisoara va avea cel mai mare pret al gigacaloriei din tara.


„De data asta, nu voi face niciun comentariu, limitandu-va doar la a va informa. Graficul atasat arata ca “marii specialisti” ai Primarului Fritz propun un pret de productie a Gigacaloriei aproape dublu fata de cele din celelalte orase cu sisteme centralizate!

O singura intrebare: oare pt a acoperi din buzunarele abonatilor datoria imensa, de 240 milioane lei, avand in centru amenda de 107 milioane lei, creata in doar un an de “guvernare nemteasca”? Reamintesc, spre comparatie, ca datoria creata in toata istoria companiei e de 320 milioane lei!”, este mesajul publicat de Nicolae Robu pe Facebook.

Nu stim ce strategie a pregatit primarul Dominic Fritz pentru aprobarea acestui proiect, care va impovara facturile timisorenilor, insa este de asteptat ca discutiile sa fie incendiare, cata vreme atat consilierii PSD, cat si cei ai PNL nu vor vota acest proiect.

„PSD nu va vota astazi propunerea de dublare a pretului gigacaloriei in Timisoara. Nu acceptam ca timisorenii sa plateasca amenzi de zeci de milioane de euro ce puteau fi evitate”, a anuntat Mihai Ritivoiu, presedintele PSD Timisoara, in timp ce viceprimarul Cosmin Tabara, presedintele PNL Timisoara a dat asigurari ca nici ?????? ????????????? ?????? ??? ?? ?? ???t??? ???????? ???t???? ?? ???????????.

”Nu este normal ca incompetenta in administrarea Colterm sa fie aruncata doar in spatele consumatorului casnic, mai ales ca termoficarea centralizata in acest timp se adreseaza unui numar de peste 100.000 de timisoreni. Dublarea sau chiar triplarea pretului va avea efecte contraproductive, pentru ca ne vom regasi in situatia in care mii de consumatori vor depune cereri de debransare si toate eforturile nu se vor mai justifica in viitor”, a explicat viceprimarul Timisoarei.

Potrivit anuntului lui Cosmin Tabara, PNL va propune o crestere de 20,7% a pretului pentru consumatori in aceasta faza, urmand a vedea care va fi interventia concreta a statului in acest sector si evolutia ulterioara a preturilor.

In tot acest joc al pretului gigacaloriei, ramane o necunoscuta: cum va vota consilierul liberal Raul Ambrus, care la ultimele sedinte a votat de partea USR, ca gest de gratitudine, cum se discuta in culisele partidului, pentru ca acestia ii mentin iubita intr-un post caldut, in Primaria Timisoara.

Tanarul politician, care si-a dorit sefia PNL Timisoara, a fost exclus din partid, insa procedurile interne inca nu s-au finalizat complet si liberalii nu au adus in Consiliul Local urmatorul candidat de pe lista. (Mara Ion)

UPDATE. Proiectul privind majorarea pretului gigacaloriei la Colterm a fost retras, din nou, de pe ordinea de zi a sedintei. 

Leave a Reply