“Rising Stars at IULIUS” – 900 de aplicanti in programul de internship al Companiei IULIUS. La finele programului, derulat timp de trei luni, IULIUS a angajat full-time 21 de studenti (P)

37 de tineri din peste 900 de aplicanti au participat, in perioada august – octombrie 2021, la programul de internship „Rising Stars at IULIUS”, pe care compania IULIUS il organizeaza anual, din 2014. Timp de trei luni, tinerii, studenti in an terminal sau masteranzi, au aflat de la profesionisti ce inseamna sa lucrezi in domeniul dezvoltarii si administrarii de proiecte de real estate.


Anul acesta, programul de internship a fost organizat, pentru prima oara, concomitent in toate cele patru orase universitare unde IULIUS este prezent: la Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara si Suceava.

Pentru editia din 2021, compania a primit un numar record de aplicatii pentru cele 37 de pozitii disponibile. Din cei 900 de doritori să se implice in proiectele IULIUS, mai bine de jumatate au fost din centrul academic de la Iasi.

In functie de domeniul lor de studiu, tinerii au avut posibilitatea sa invete cum sa inchirieze spatii in mall, sa conceapa si să implementeze campanii de marketing, au descoperit rigoarea cifrelor la departamentele financiar si contabilitate si s-au initiat in domeniul resurselor umane sau al vanzarilor.

La final, 21 din cei 37 de participanti au devenit angajati IULIUS full-time, completand echipele departamentelor pentru care au demonstrat abilităti deosebite, precum: Marketing, Leasing, Financiar, Contabilitate, Comercial, HR si Sales.

Cei mai multi tineri, 12 la numar, au fost angajati la Iasi. „A fost cea mai accelerata perioada de dezvoltare a mea. Cred ca orice tanar care este la inceput de drum are nevoie de o experienta de acest gen. Aici avem oportunitatea de a acumula informatii pe care nu avem de unde sa le accesam. Pe langa compania IULIUS, cunosti si companiile prezente in centrele comerciale, iar indirect inveti cate ceva si din modul lor de operare. Acest lucru iti largeste intreaga perceptie despre felul in care se conduce si administreaza un business”, spune Silviu Iulian Budeanu, noul membru al echipei de Leasing al ansamblului Palas Iasi.

Alti tineri studenti si-au inceput si ei cariera in proiectele IULIUS din Cluj-Napoca, Timisoara si Suceava. „Programul de internship a insemnat deschiderea unei noi lumi, in care am invatat sa pun in echilibru cunostintele practice cu cele teoretice. Acest program este deschizator de drumuri. Te ajuta sa iesi din zona de confort, sa inveti sa lucrezi intr-o echipa si sa te adaptezi fiecarei noi provocari. Pe parcursul celor trei luni am acumulat experienta, mi-am facut prieteni si am descoperit arta marketingului”, a spus Alexandra-Elena Secman, Junior Marketer la Iulius Mall Suceava.

„Am reusit sa ma dezvolt foarte mult si m-am maturizat in ceea ce priveste responsabilitatile mele zilnice, sunt mult mai organizata si mi-am dezvoltat si mai mult gandirea logica si alte aptitudini. Ca o concluzie, consider ca acest program mi se potriveste manusa si mi-a placut fiecare parte. Daca ar fi sa o iau de la capat, m-as inscrie 100%”, a punctat Iasmina Bianca Toader, proaspăt angajată a Departamentului HR al Iulius Town Timisoara.

Programul de internship „Rising Stars at IULIUS” va fi reluat în primăvara anului 2022 si face parte din strategia de sustenabilitate si implicare pe trei directii – educatie, mediu si comunitate – a companiei IULIUS.

Din aceeasi strategie face parte si cursul de Real Estate Business Management, lansat în luna februarie a acestui an. Sustinut de specialisti ai companiei la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitătii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, cursul a reprezentat o platformă activă de formare pentru 70 de studenti, timp de un semestru.

IULIUS este singurul dezvoltator si operator roman de proiecte de regenerare urbană si detine, la nivel national, ansamblurile mixed-use Palas Iasi si Iulius Town Timisoara, precum si reteaua Iulius Mall (Iasi, Suceava, Cluj-Napoca).

Totodată, compania este în topul national pe piata office, cu 13 cladiri verzi de birouri premium în operare, respectiv 7 cladiri in Palas Iasi, 3 cladiri in Iulius Town Timisoara si 3 cladiri in proximitatea Iulius Mall Cluj. (I.P.)

Leave a Reply