Cine sunt soferii dati pe mana procurorilor de politistul incoruptibil Valer Kovacs. Ofiterii DGA Arad efectueaza cercetari pentru dare de mita

Doi conducatori auto care au incercat sa-l mituiasca pe politistul timisorean Valer Kovacs, dupa ce au fost surprinsi incalcand regulile de circulatie pe autorstrada A1 Deva – Nadlac, sunt cercetati de ofiterii Serviciului Judetean Anticoruptie Arad pentru dare de mita.


Potrivit informatiilor din dosarele aflate in lucru la DGA – SJA Arad, primul caz in care Valer Kovacs s-a confruntat cu o tentativa de corupere si a demonstrat ca este un politist incoruptibil s-a derulat in dupa-amiaza zilei de 05.09.2021, in jurul orelor 14,40, cand rutieristul, aflat in patrulare pe motocicleta, a oprit pentru depasirea vitezei legale un autoturism Mercedes, la volanul caruia se afla numitul P.I.A., de 30 ani, cetatean roman.

„In urma aplicarii sanctiunii contraventionale si suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioada de 3 luni, persoana in cauza a incercat sa ofere suma de 500 euro pentru ca agentul constatator sa nu isi indeplineasca atributiile de serviciu. Agentul de politie a  depus ulterior denunt penal catre Servicul Judetean Anticoruptie Arad. Constatarea a fost filmata cu dispozitivul BodyCam, care va constitui mijloace de proba”, se mentioneaza intr-un raport de eveniment intocmit de DGA.

A doua tentativa de corupere a politistului s-a consumat dupa doar cinci zile, mai exact, in seara zilei de 10.09.2021, in jurul orei 22,30.

„Agentul de politie Kovacs Valer din cadrul IGPR- Brigada Autostrazi – Biroul de Politie Autostrada A1 Deva-Nadlac l-a  depistat in trafic pe cetateanul bulgar Radev Simo care conducea un autotren (inmatriculat in RO), constatand ca avea montat un dispozitiv magnetic pentru deteriorarea datelor inregistrate de aparatul tahograf. Conducatorul auto a oferit suma de 100 euro (2 bancnote a 50 euro puse in pasaport) politistului rutier pentru a nu lua masurile legale impotriva sa.

Consecutiv, agentul de politie a sesizat telefonic ofiterii SJA Arad si s-a procedat la incunostiintarea procurorului din cadrul P.T Arad. In continuare, cetateanul bulgar Radev Simo a fost condus la sediul P.T Arad pentru a fi audiat in calitate de suspect pentru savarsirea infractiunii de dare de mita. In cauza a fost pusa in miscare actiunea penala, dar nu au fost luate masuri preventive fata de inculpatul Radev Simo”, se mentioneaza in al doilea raport de eveniment.

In cazul in care cei doi conducatori auto vor fi trimisi in judecata, iar instanta ii va gasi vinovati, acestia risca pedepse cuprinse intre 2 si 7 ani de inchisoare. (G.I.)

2 thoughts on “Cine sunt soferii dati pe mana procurorilor de politistul incoruptibil Valer Kovacs. Ofiterii DGA Arad efectueaza cercetari pentru dare de mita

  1. Ăștia de la DGA sunt niște puturoși. Le da omul pe tava mură în gură și nimic concret!!!
    Doar bla bla bla!
    Niște puturoși, angajați de statul român, să doarmă la birouri!

Leave a Reply