O procuroare de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, cercetata de Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie. Acuzatie de abuz in serviciu, dupa ce ar fi cerut unui politist local sa aplice o amenda fostei sotii a barbatului cu care este logodita

O amenda aplicata de un agent de la Politia Locala Dumbravita, in data de 2.06.2021, dupa un apel disperat si deplasarea politistului in teren, poate afecta grav cariera profesionala a unei procuroare de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, in conditiile in care acesta este acuzata de abuz in serviciu chiar de catre persoana sanctionata, dupa cum se sustine, pe nedrept.


Imprejurarea in care s-a ajuns la aceasta situatie este detaliata de Popa Diana Andrei, de profesie medic, cadru universitar la Facultatea de Medicina si Farmacie din Timisoara, titularul amenzii, persoana care, in dupa-amiaza zilei de 2 iunie, in urma unui conflict cu fostul sot, a solicitat interventia unui echipaj de la Politia Locala Dumbravita. La fata locului si-a facut aparitia agentul Melescanu Richard si colegul sau de echipaj, care au incercat sa aplaneze scandalul.

„M-am simtit amenintata de fostul sot si am solicitat prezenta unui echipaj de la Politia Locala. Numita Calai Patricia Carmen a ajuns la adresa de mai sus, unde locuieste cu fostul sot, si-a scos legitimatia de serviciu si a inceput sa-i intrebe pe domnii agenti ce cauta in acel loc, spunand ca nu exista o situatie de viata si de moarte si ca doreste ca subsemnata sa fiu amendata pentru sunarea abuziva la politia locala, spunand ca poate erau cauze mai importante de rezolvat, nu sa isi piarda vremea cu noi. Subsemnata avand deja o sesizare depusa la politia din Dumbravita pentru vatamare corporala, am considerat necesara interventia politiei locale, mai cu seama ca politia mi-a recomandat ca oricand imi simt viata in pericol sa ii contactez”, se mentioneaza intr-o plangere disciplinara depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.

Intimidat de procuroarea cu legitimatie, politistul local Melescanu Richard a uitat pentru ce a fost trimis in teren, sa aplaneze o situatie conflictuala ce risca sa degenereze, si a aplicat o amenda in suma de 200 de lei, sub pretextul ca Popa Diana Andrei ar fi alarmat organele specializate sa intervina la fata locului „fara un motiv intemeiat”.

In urma plangerii depuse la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, in care a mentionat modul atipic in care procuroarea Patricia Calai a sarit in ajutorul concubinului de la acea vreme, in prezent – logodnic, prim procurorul Pelmus Ciprian a instiintat petenta ca de acest caz urmeaza sa se ocupe Sectia Pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie.

„Urmare plangerii formulate de dumneavoastra impotriva doamnei procuror Calai Patricia Carmen, va comunicam ca aceasta a fost inaintata spre competenta solutionare Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie”.

O alta plangere depusa la Inspectia Judiciara a fost clasata, din cauza unor conditii de forma.

„Va informam ca sesizarea dumneavoastra, inregistrata la Inspectia Judiciara sub nr. P21-5825, a fost clasata prin rezolutia inspectorului sef, intrucat nu indeplineste conditiile de forma, respectiv lipseste semnatura petentului / petentilor”, se mentioneaza in raspunsul la sesizare semnat de Alin Bogdan Alexandru, seful Serviciului secretariat si relatii publice din cadrul Inspectiei Judiciare, cu precizarea ca se poate formula o noua sesizare, cu respectarea conditiilor legale.

Doctorita din Dumbravita s-a conformat rapid si, la putin timp de la primirea acestui raspuns, a retrimis plangerea, cu toate datele de autentificare, inclusiv semnatura electronica.

Este posibil ca atitudinea abuziva a procuroarei de la unitatea de parchet locala sa fie trecuta cu vederea de procurorii de la SIIJ si IJ insarcinati cu cercetarea acestui caz, avand in vedere unele circumstante atenuante, cum ar fi lipsa de experienta, tanara fiind numita in functia de procuror doar din toamna anului trecut, faptul ca este fiica unei foste judecatoare de la Curtea de Apel Timisoara, dar si detaliul biografic deloc de neglijat ca, de putin timp, a devenit logodnica celui mai puternic dezvoltator imobiliar din Dumbravita.

Deocamdata, nu am reusit sa obtinem un punct de vedere vizavi de acest dosar de la procuroarea Patricia Calai, pe care ne rezervam dreptul sa-l publicam imediat dupa ce ne va fi pus la dispozitie. (G.I.)

Leave a Reply