Maria Grapini cere ca toti asimptomaticii care dovedesc, in urma analizelor de laborator, ca au trecut prin „aceasta nenorocita de boala” sa primeasca certificat verde

Maria Grapini, europarlamentar al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) si membru in grupul S&D din Parlamentul European, propune ca toti cetatenii care au trecut prin boala Covid-19, fara sa stie, in contextul in care au fost asimptomatici si, ca atare, nu sunt inscrisi la DSP, sa poata, in baza analizelor care se fac in laboratoarele din Germania (Synevo doar recolteaza, dar analiza se face in Germania) sa beneficieze de certificate de trecere prin boala, potrivit unui comunicat trimis la redactia ziarului Renasterea banateana.


“Am cunoscut oameni care au trecut prin aceasta nenorocita de boala, fara simptome. Cand s-a pus problema vaccinarii si restrictionarii la locul de munca, oamenii si-au facut analize si laboratoarele din Germania (se pare ca, in Romania, inca nu se pot face aceste analize, doar se recolteaza sangele) au aratat ca au trecut prin boala. Problema este ca autoritatile romane acorda certificate care confirma trecerea prin boala doar celor care au raportat la DSP ca sunt pozitivi!”, a punctat eurodeputatul Grapini, care s-a aratat revoltata de discriminarea acestei categorii de cetateni.

“Intrebarile mele pentru autoritati sunt foarte clare: cum sa fi raportat cei asimptomatici ca au trecut prin boala daca autoritatile nu au facut, asa cum era normal, testarea in masa a populatiei? Si, in context, de ce trebuie sa fie discriminati cei care au trecut prin boala, fara simptome? De ce nu prevedeti, foarte clar, in lege, ca toti cetatenii care au, in urma analizelor de laborator, dovada trecerii prin boala, sa primeasca certificate in acest sens? De cata lipsa de interes, de empatie si profesionalism, mai aveti de gand sa dati dovada voi, toti cei pusi sa va ocupati cu protejarea vietii oamenilor?”, sunt intreabarile aproape retorice ale Mariei Grapini. (I.P.)

 

 

 

Leave a Reply