VIDEO Conspirationistul care a incercat sa „demitizeze” supraaglomerarea din Spitalul de Boli Infectioase Timisoara, dosar penal pentru comunicarea de informatii false

Un activist civic care lupta impotriva restrictiilor pandemice si a vaccinarii, originar din Targu Frumos, judetul Iasi, care anunta ca a declansat revolutia pentru schimbarea sistemului corupt din Romania, va raspunde penal pentru comunicarea sau raspandirea de date si informatii false, dupa ce a postat pe Facebook o inregistrare video efectuata in curtea Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara, in care sustine ca unitatea nu este atat de aglomerata, asa cum sustin autoritatile.


Vasile Irinel Cotoc a pretins ca este jurnalist si a solicitat declaratii de la cei intalniti in curtea spitalului, pacienti, medici sau brancardieri, iar celor care l-au acuzat ca le incalca dreptul la imagine le-a raspuns, artagos, ca sunt filmati pe domeniul public.

In imagini se poate vedea cum individul intra in curtea Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara si filmeaza spatiile exterioare, dar si pacientii adusi cu ambulantele in zona de triaj, atragand atentia ca acea aglomeratie sustinuta de autoritatile spitalicesti nu ar exista si in realitate.

Videoclipul a fost postat pe Facebook in 2 noiembrie, cu recomandarea de a fi distribuit mai departe, dupa ce, in prealabil, “jurnalistul” Vasile Irinel Cotoc ar fi verificat gradul de ocupare si la alte spitale din zona, inclusiv unul din Arad.

Politistii s-au autosesizat, dupa aparitia imaginilor pe reteaua de socializare, si au deschis un dosar penal pentru comunicarea sau raspandirea de stiri false. In cazul in care va fi gasit vinovat, moldoveanul Vasile Irinel Cotoc risca pana la 5 ani de inchisoare.

”Avand in vedere imaginile video aparute in spatiul public pe o platforma de socializare, in care un barbat afirma faptul ca s-ar afla la o unitate spitaliceasca din municipiul Timisoara, iar toate informatiile prezentate de autoritati cu privire la aglomerarea spitalului respectiv cu pacienti confirmati pozitiv cu infectia virusului SARS COV-2 ar fi false, politistii din cadrul Sectiei 1 Politie Urbana Timisoara s-au sesizat din oficiu sub aspectul savarsirii infractiunii de comunicare sau raspandire, prin orice mijloace, de stiri, date sau informatii false ori de documente falsificate, cunoscand caracterul fals al acestora, daca prin acestea se pune in pericol securitatea nationala, fiind intocmit un dosar penal in care se fac cercetari in vederea clarificari situatiei de fapt si luarea masurilor legale care se impun”, transmite IPJ Timis.

De remarcat pe, pe pagina sa de Facebook, Vasile Irinel Cotoc anunta ca nu poarta masca si nu se vaccineaza anti-Covid, intrucat l-a ales pe Dumnezeu. (G.G.)

Leave a Reply