Webinar “Politici pentru Economie Circulara in Regiunea Balcanica” organizat de Camera de Comert si Agricultura Timis (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis  organizeaza  in data de 17 noiembrie, cu incepere de la ora 11.00, webinarul cu tema: “Politici pentru Economie Circulara in Regiunea Balcanica”. Participarea la eveniment este gratuita. Evenimentul se desfasoara in limba engleza.


Pentru inregistrare si acces la agenda evenimentului, firmele sunt invitate sa acceseze urmatorul link: WEBINAR, November17th – Enabling Policies for a Circular Economy in The Balkan Region | Circular Economy Beacons (circular-beacons.net).

Webinarul este organizat in cadrul Proiectului Western Balkan Circular and Climate Innovation BEACONS, finantat de  EIT Climate-KIC si derulat de CCIA Timis si parteneri: Institutul pentru Clima, Mediu si Energie Wuppertal Germania, Cleantech Bulgaria, Camera de Comert si Industrie a Serbiei, Centrul de Cercetare si Inovare IC&T Atena si Cirekon Belgrad.

Scopul proiectului este de a construi un ecosistem pentru inovarea in domeniul economiei circulare pentru atenuarea efectelor nocive ale schimbarilor climatice, care  sa functioneze ca un catalizator in procesul de tranzitie al sistemelor. Un astfel de ecosistem transnational nu exista in prezent in regiunea Balcanica, dar este solicitat de camere de comert, ministere si de companii.

Proiectul „CE Beacons” creeaza un spatiu (fizic), asa-numitul „Beacon”, care permite implementarea economiei circulare prin servicii integrate, furnizate in colaborare cu experti transnationali.

Economia circulara inseamna reducerea deseurilor si protejarea mediului, dar este, in acelasi timp, despre o transformare profunda a modului in care functioneaza intreaga noastra economie. Tranzitia catre economia circulara afecteaza diferite domenii de politica, de la mobilitate, agricultura, utilizarea terenurilor si gestionarea deseurilor, la dezvoltarea intreprinderilor si educatia consumatorilor.

Axata pe “inchiderea buclelor”, o economie circulara este o solutie practica pentru a trai in limitele noastre planetare si este, de asemenea, o oportunitate transformatoare care poate oferi beneficii economice, sociale si de mediu pe termen lung. (I.P.)

NOTA: Informatii suplimentare la telefon 0372 185 285, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Badulescu – coordonator Hub EIT Climate-KIC RO / CCIAT.

Leave a Reply