FOTO In ciuda frigului din case, timisorenii fac performanta in sport! Perechea Razvan-George Batranu – Ana-Maria Dica, vicecampioni mondiali la dans sportiv

Reprezentantii Romaniei la Campionatul Mondial de Tineret 10 dansuri, Razvan George Batranu – Ana Maria Dica, de la clubul Dance Spirit Timisoara, au obtinut o performanta senzationala in cea mai importanta competitie din lume, gazduita, in acest weekend, de municipiul Sibiu.


Dupa aproape 12 ore de concurs, timp in care s-au confruntat cu adversari din 32 de tari, Ana Maria Dica si Razvan George Batranu au cucerit medaliile de argint, fiind la un pas de titlul mondial, castigat, in acest an, de reprezentantii Rusiei, Yaroslav Kiselev – Sofia Philipchuk. Pe treapta a treia a podiumului au urcat sportivii Dumitru Sardari – Felicia Lungu, din Republica Moldova.

“Dansam impreuna de la varsta de 12 ani si, alaturi de antrenorii nostri, am reusit sa performam la acest nivel. In spatele spectacolului artistic, se afla o munca de echipa, coordonata de un manager foarte bun, care ne-a asigurat pregatirea in strainătate. Acest rezultat a fost posibil si cu sprijinul profesorilor nostri de la Colegiul National Banatean si de la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, carora tinem sa le multumim. Nu in ultimul rand, le multumim familiilor noastre care ne-au sustinut neconditionat”, a fost prima declaratie a performerilor de dupa marele succes.

Printre sutele de mesaje de felicitare care au fost transmise celor doi sportivi pe retelele de socializare, presedintele Pro Romania Timis, fostul deputat Adi Pau, a fost cel mai original, intrucat a legat aceasta performanta de esecul administratiei Dominic Fritz in problema termoficarii Timisoarei.

„Felicitari Razvan Batranu si Ana Dica pentru locul 2 la Campionalul Mondial de Tineret 10 dansuri. Doi sportivi timisoreni au dominat campionatul mondial! Fara caldura si fara apa calda #Fritz# romanii performeaza! Primare, ii cunosti pe protagonisti? Hai, nu fi mincinos”, este mesajul postat pe Facebook a Adi Pau, unul dintre sustinatorii de nadejde al celor doi performeri.

Reamintim ca Ana-Maria Dica este fiica judecatoarei Cristina Dica, de la Curtea de Apel Timisoara, si a presedintelui Asociatiei „Nini – Educatie prin Sport”, Nini Dica, si sora mai mica a campionului la tenis, Nini Dica Jr.

Sloganul care sta la baza activitatii de mentorat a Asociatiei „Nini – Educatie prin Sport” este una cat se poate de reprezentativa pentru performantele celor doi copii ai familiei Dica: „Disciplina – diferenta intre bun si grozav”… (Carla Radulescu)

Leave a Reply