Procuroarea sexy de la Constanta, aparata de Asociatia ”Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor”. „Insinuarile cu caracter sexist si formele de bullying virtual nu constituie o modalitate acceptabila de dezbatere publica”

Asociatia ”Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor” (AMASP), organizatie profesionala infiintata in 2018, cu sediul in Pitesti, sare in apararea sexoasei Cristina Beatrice Pitrop, care, in urma cu cateva zile, a fost numita in functia de prim procuror adjunct al Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta, atragand atentia ca nu pozele de pe Facebook trebuie evaluate in contextul promovarii in functie a magistratilor, ci performantele profesionale.


Interventia publica al AMASP – de atentionare a publicatiilor care au prezentat fotografiile provocatoare postate de Cristinei Beatrice Pitrop pe retelele de socializare – a fost considerata necesara intrucat, de la momentul promovarii sale in functie, jurnalistii au tot intrebat in dreapta si in stanga ce dosare importante s-au aflat in portofoliul candidatei, din moment ce Sectia pentru procurori din CSM a votat-o in unanimitate.

Atat noua prim procuroare adjuncta a Parchetului Local Constanta, cat si sefii sai ierarhici nu au oferit niciun raspuns, motiv pentru care s-a speculat faptul ca, in preparativele acestei avansari, este posibil sa fi primat calitatile estetice.

„In contextul comentariilor si articolelor publicate de mai multe persoane din mass media cu privire la fotografiile si contul de Facebook ale colegei noastre de la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta, AMASP, asociatie profesionala a procurorilor, subliniaza ca discursul ofensator si analizarea calitatii profesionale a doamnei procuror prin raportare la aspectul fizic sunt necorespunzatoare unei atitudini jurnalistice oneste.

Apreciem ca interesul legitim al presei pentru cariera magistratilor trebuie sa vizeze aspectele academice si performantele profesionale ale acestora si nu analiza modului in care magistratul se imbraca sau pozele pe care acesta le posteaza pe contul sau personal de Facebook.

Insinuarile cu caracter sexist si formele de bullying virtual nu constituie, in niciun caz, o modalitate acceptabila de dezbatere publica, iar caracterizarea unei persoane de sex feminin ca apta sau inapta sa ocupe un post de management in functie de aspectul sau fizic este in totala contradictie cu respectul care trebuie aratat demnitatii umane si egalitatii de gen”, a transmis AMASP.

De altfel, nici Mihai Alexandru Stanciu, prim procuror cu delegatie al Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta, nu a fost mai generos in explicatii, cand a venit vorba despre dosarele solutionate de Cristina Beatrice Pitrop, care au recomandat-o, in fata celorlalti colegi, pentru a fi avansata in functie.

„Doamna procuror indeplineste conditiile art. 50 din Legea nr. 303/2004, in ceea ce priveste vechimea, a activat in sectorul de supraveghere a activitatii de cercetare penala a mai multor structuri de politie si a solutionat si dosare repartizate la urmarire penala proprie, bucurandu-se de o buna reputatie profesionala”, se mentioneaza, printre altele, in raspunsul la o solicitare de informatii pe Legea 544. (G.I.)

Leave a Reply