Incendiu la un spital suport Covid din Ploiesti, care nu detinea autorizatie ISU! Doi pacienti au decedat si alti 20 de bolnavi au fost evacuati

Un incendiu a avut loc, joi dimineata, la Spitalul suport Covid Movila din Ploiesti, iar doi pacienti au decedat, transmite ISU Prahova. Incendiul s-a produs intr-un salon de la parterul cladirii, in jurul orei 4,15, si a fost stins in jurul orei 4,30.


Cei doi pacienti morti erau ambii barbati, in varsta de 74 respectiv 75 de ani. Ei erau singurii pacienti din salon. Alti 20 de pacienti, din alte saloane, au fost evacuati. Pentru gestionarea situatiei a fost activat Planul Rosu de Interventie. O infirmiera care se afla in salon sa ingrijeasca cei doi pacienti a suferit arsuri pe 40% din suprafata corpului.

La locul evenimentului au fost mobilizate 6 autospeciale de stingere, 1 descarcerare si 20 ambulante SMURD, SAJ si autospeciale pentru transport victime multiple.

Prezent joi dimineata la Ploiesti, Raed Arafat, seful DSU, echipele de interventie au ajuns la spital in 10 minute, iar in trei minute incendiul a fost lichidat.
Acesta a mentionat ca a observat ca extinctoarele din zona afectata au fost folosite, fapt care arata ca infirmiera ar fi putut sa incerce sa le foloseasca.

Spitalul de Boli Infectioase din Ploiesti a fost amendat in luna februarie dupa ce au fost gasite mai multe nereguli. Spitalul nu avea autorizatie ISU, sustin surse din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Bogdan Nica, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Ploiesti, a declarat joi dimineata, la Digi24, ca spitalul nu avea autorizatie ISU, era in curs de obtinere, iar ISU nu a gasit nereguli in urma controalelor.

Managerul a mai declarat ca incendiul a fost lichidat rapid, in 12 minute, iar acesta ar fi fost provocat de la defectiunea unui aparat medical.

”Posibil o defectiune la un pulsoximetru sau alt aparat medical. A fost un incendiu care s-a extins in cateva secunde la infirmiera, incendiul a fost lichidat foarte repede, in 12 minute. Eram in curs de a obtine autorizatia, nu aveam. Sectia a fost modernizata acum 2 ani, anul trecut s-a schimbat alimentarea cu oxigen de la butelii, pe rampe, pentru a elimina orice risc. Nu existau prelungitoare, nici tuburi de oxigen. ISU nu a gasit nereguli, nu erau nereguli aici (…) O autorizatie la un incendiu nu ne fereste de incendiu, ci arata doar ca respectam niste norme”, a sustinut Bogdan Nica.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti au deschis un dosar penal si fac cercetari cu privire la incendiul izbucnit. Anchetatorii fac cercetari in cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpa. (G.G.)

Leave a Reply