SURSE. Lista guvernului PNL-PSD-UDMR. Timisoreanul Sorin Grindeanu, nominalizat la Ministerul Transporturilor, in ciuda opozitiei lui Florin Citu

Alianta formata din PNL, PSD si UDMR se indreapta spre o intelegere cu privire la unele functii din noul Guvern de coalitie, cea mai importanta fiind cea de premier. Exista insa si ministere in privinta carora exista un blocaj in negocieri.


Potrivit unor surse politice, PSD ar accepta ca sistemul rotativ al premierilor sa debuteze cu PNL, prin Nicolae Ciuca, care va fi primul premier in sistem rotativ, pana in mai 2023.

Negocierile de joi seara s-ar fi blocat insa la Ministerul Finantelor si Ministerul Transporturilor. Florin Citu s-a exprimat impotriva cedarii Ministerului Finantelor, desi ideea initiala era ca partidul care are premierul nu are si Ministerul Finantelor.

PSD a insistat si asupra Ministerului Transporturilor, insa prim-vicepresedintii PNL prezenti la negocieri au cerut PSD sa cedere acest minister, pentru ca exista riscul unei adevarate revolte in PNL daca vor fi cedate din nou Transporturile.

O modificare importanta va fi viza functia de secretar general al guvernului, care va deveni membru al guvernului, urmand ca functia sa fie preluata de PSD.

Potrivit datelor existente pana in acest moment, Guvernului Ciuca ar putea arata astfel:

Premier – Nicolae Ciuca (PNL)

Vicepremier – Kelemen Hunor (UDMR)

Ministerul Finantelor – Adrian Caciu (PSD)

Ministerul Dezvoltarii – Cseke Attila (UDMR)

Ministerul de Externe – Bogdan Aurescu (independent asumat de PNL)

Ministerul de Interne – Lucian Bode (PNL)

Ministerul Apararii – Vasile Dincu (PSD)

Ministerul Justitiei – Catalin Predoiu (PNL)

Ministerul Transporturilor – Sorin Grindeanu (PSD)

Ministerul Muncii – Gabriela Firea (PSD)

Ministerul Educatiei – Sorin Cimpeanu (PNL)

Ministerul Sanatatii – Alexandru Rafila (PSD)

Ministerul Mediului – Tanczos Barna (UDMR)

Ministerul Energiei – Virgil Popescu (PNL)

Ministerul Economiei – Radu Oprea (PSD)

Ministerul Agriculturii – Adrian Chesnoiu (PSD)

Ministerul Tineretului si Sportului – Eduard Novak (UDMR)

Digitalizare – Raluca Turcan (PNL)

Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu (PNL)

Ministerul Fondurilor Europene – PSD.

(I.P.)

sursa: stiripesurse.ro

One thought on “SURSE. Lista guvernului PNL-PSD-UDMR. Timisoreanul Sorin Grindeanu, nominalizat la Ministerul Transporturilor, in ciuda opozitiei lui Florin Citu

  1. Da e capabil cand era sef pe la Timis a rezolvat si Spitalul de pe Torontalului , mult clamat si varf de campanie a tuturor dobitocilor , a facut soseaua ce uneste Dumbravita cu autostarada , le a mai rezolvat pe unele si altele si uite asa mai tras de ate si de Dragnea , e cel mai tare .. că așa NU , politruc desuet.

Leave a Reply