PERCHEZITII de amploare la membrii gruparilor de crima organizata! Un interlop retinut de mascati, a crezut ca este victima unei rapiri si a strigat „Bai, chem politia!”

O actiune de amploare a Politiei Romane si DIICOT are loc miercuri dimineata si vizeaza destructurarea gruparilor de criminalitate organizata. La una dintre perchezitiile domiciliare efectuate in Giurgiu, unul dintre suspecti, in timp ce era imobilizat de mascati, crezand ca ar putea fi victima unei rapiri, a strigat „Bai, chem Politia!”.


In total, la nivelul tarii sunt realizate 457 de perchezitii domiciliare la suspecti de trafic de persoane si minori, transmite Politia Romana.

Luptatorii din truele speciale, care-i insotesc pe procurori si politisti, au descins si in peste 60 de locatii din judetele Timis, Arad si Caras Severin. Printre gruparile vizate, una de trafic de droguri de risc si de mare risc, precum si alta specializata in contrabanda cu parfumuri si bijuterii contrafacute. De asemenea, locuintele unui barbat din Timis sunt perchezitionate intr-un dosar de pornografie infantila.

„Astazi, Politia Romana si D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Romane, efectueaza 47 de actiuni operative, pentru destructurarea unor grupari infractionale organizate, specializate in trafic de persoane si de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranti, criminalitate informatica, trafic de droguri si infractiuni impotriva patrimoniului, cu consecinte deosebit de grave.

In cadrul operatiunii coordonate, realizate la nivel national, politistii, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T., vor pune in executare 457 de mandate de perchezitie domiciliara si 367 de mandate de aducere”, se arata in comunicatul transmis.

„De asemenea, sunt vizate grupuri infractionale implicate in savarsirea altor fapte cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul national sau cu componenta transfrontaliera. Actiunile urmaresc documentarea activitatii infractionale a persoanelor banuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obtinute din savarsirea de infractiuni sau detinute ilegal, crearea unui climat optim de siguranta a cetatenilor si de protectie a victimelor infractiunilor”, mai transmit autoritatile.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, in vederea luarii masurilor legale in fiecare cauza.

UPDATE: Politistii de la Crima Organizata din Arad au destructurat o grupare de trafic de droguri de risc si mare risc care era coordonata din penitenciarul Arad chiar de doi indivizi condamnati tot pentru trafic de droguri. In urma perchezitiilor efectuate in mai multe locatii din judetul Arad, politistii au descoperit zeci de kilograme de canabis pregatit pentru a fi livrat, in saci. Anchetatorii banuiesc ca drogurile provin din mai multe culturi ale gruparii. De asemenea, in timpul perchezitiilor au fost gasiti peste 100.000 de euro, cocaina, dar si tigari de contrabanda. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply