Rafila vs Arafat! Viitorul ministru al Sanatatii spune ca nu este atributul DSU sa reglementeze modul de functionare a sistemului de sanatate

Candidatul propus pentru functia de ministru al Sanatatii, Alexandru Rafila, a afirmat, miercuri, la audierea din parlament, intrebat daca ia in calcul demiterea lui Raed Arafat, ca acesta si-a facut foarte bine treaba la DSU, fiind un foarte bun profesionist. Cu toate acestea, Rafila afirma ca va avea o discutie la nivelul Guvernului, astfel incat Ministerul Sanatatii sa aiba un rol activ in gestionarea pandemiei si sa nu mai fie coordonate toate activitatile de catre CNSU, relateaza News.ro.


DSU si-a facut foarte bine treaba in Romania si domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist, dar politica de sanatate si sanatate publica o face Ministerul Sanatatii. Masurile de sanatate publica trebuie luate de Ministerul Sanatatii.

Nu se poate ca aceste masuri cu impact pe sanatatea publica sa fie aprobate de o alta structura, ia MS sa raspunda…”, a afirmat, miercuri, Alexandru Rafila, intrebat daca ia in calcul demiterea lui Raed Arafat.

Rafila a mai spus ca va discuta, la nivelul Guvernului, despre rolul Ministerului Sanatatii in gestionarea pandemiei, in relatie cu CNSU.

”Voi avea o discutie la nivelul Guvernului, incat acest mecanism sa fie schimbat, iar Ministerul Sanatatii sa aiba toate parghiile la dispozitie, inclusiv date despre situatia din timp real. Nu putem sa lucram ca o anexa a unei suprastructuri. Nu se poate ca alte structuri sa ia decizia si Ministerul Sanatatii sa fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel putin eu nu o accept si e foarte clar ca nu pot sa acces o astfel de solutie. Dansii, in ceea ce priveste mutarea pacientilor din diverse locuri, transportul, pregatirea unitatilor de primiri urgente, tot respectul si aprecierea pentru ceea ce fac sau au facut, dar politica de sanatate publica trebuie facuta de Ministerul Sanatatii.

Nu este atributul DSU sa reglementeze modul de functionare a sistemului de sanatate”, a mai spus Rafila. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply