Minivacanta de 1 Decembrie! Premierul Nicolae Ciuca a anuntat ca 29 noiembrie va fi declarata zi libera

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat vineri, la inceputul sedintei de guvern, ca Executivul va adoptat proiectul prin care ziua de luni, 29 noiembrie, va fi declarata zi libera, astfel incat sa fie realizata o punte cu zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie.


„Avem trei puncte importante pe ordinea de zi. Proiectul de rectificarea, prelungirea starii de alerta pe tot teritoriul Romaniei si stabilirea zilei de 29 noiembrie ca zi libera”, a anuntat premierul.

Ciuca spune insa ca vor fi o serie de prevederi in legatura cu cei care nu vor beneficia de zi libera, acolo unde este necesara continuarea activitatii. De asemenea, premierul le-a transmis ministrilor sa se asigure ca vor putea asigura continuitatea la locul de munca astfel incat fondurile care vor fi alocate astazi prin rectificarea bugetara sa ajunga la oameni, fiind necesare operatiuni pentru plata salariilor si pensiilor.

„Doua mentiuni legate de proiectul celei de a doua hotarari si anume ca pe data de 29 va fi zi libera. Sunt o serie de prevederi care vizeaza intreprinderile si unitatile cu foc continuu pentru asigurarea continuitatii. Tinand cont de faptul ca urmeaza rectificarea de buget, consider ca e necesar ca minstrul Finantelor si ceilalti ministri care considera ca vor avea implicatii modificarile la buget sa isi asigure continuitatea de lucru astfel incat sa nu intarziem modul in care se asigura partea de continuitate in procesul de asigurare a fondurilor”, a spus premierul.

Acesta le-a mai spus ministrilor sa se implice in activitatile pregatitoare pentru Ziua Nationala.

„Fiecare dintre dumneavoastra veti pregati si veti fi implicati in activitatile pregatitoare si cele care urmeaza a se desfasura de 1 decembrie-Ziua Nationala”, a mai spus Ciuca. (Mara Ion)

Leave a Reply