Milionarii Timisoarei, la Ziua Sfinxului, in Bucegi! „Nu sunt un adept al ezoterismului, dar acolo sunt energii spirituale nebanuite”, spune revolutionarul Adi Velcsov

Mii de oameni din toate colturile tarii au urcat pe Platoul Bucegilor de Ziua Sfinxului, in 28 noiembrie, a anuntat Salvamont Dambovita, cu precizarea ca, desi salvamontistii au fost prezenti in zona pe tot parcursul zilei pentru a preveni eventualele accidente, au fost totusi necesare cinci interventii.


”De ziua Sfinxului din Bucegi, au urcat pe Platoul Bucegilor mii de oameni din toate colturile tarii, dar si din strainatate. Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita a fost prezent la acest eveniment inca de la inceputul zilei, cu scopul de a informa si a oferi sfaturi turistilor pentru a preveni eventuale accidente montane”, au comunicat salvamontistii.

Odata cu inchiderea instalatiilor de transport pe cablu si lasarea intunericului, salvatorii montani au patrulat pe traseul Babele – Pestera astfel incat s-a circulat foarte bine si in conditii de siguranta.

”Toate masurile prezentate mai sus au fost foarte eficiente, dar cu toate acestea au avut loc cinci interventii de salvare, cu un numar de sase persoane implicate. Echipa de interventie a raspuns prompt la toate solicitarile, transportand victimele la baza muntelui, in mare parte mecanizata”, precizeaza reprezentantii Salvamont Dambovita.

Printre pelerinii care au urcat Platoul Bucegilor de Ziua Sfinxului s-au aflat si multi timisoreni, care au credinta ca acolo este o zona mistica, centrul energetic al Romaniei.

„Mergem acolo in fiecare an, de Ziua Sfinxului. Ne incarcam bateriile cu energie, cum se spune. Nu sunt, neaparat, un adept al teoriilor ezoterice ale autorului Pavel Corut, dar cred ca acolo, pe Platoul Bucegilor, sunt energii spirituale nebanuite, este unul dintre centrele energetice ale Romaniei, la fel ca si la Sarmizegetusa Regia, in Muntii Orastiei”, ne-a dezvaluit omul de afaceri Adrian Velcsov, din Timisoara, unul dintre liderii Revolutiei din 1989, fost secretar de stat, intreprinzator in domeniul imobiliar.

Tocmai din cauza acestui specific mistic, Sfinxul din Babele din Bucegi sunt disputate in instanta de judetele Prahova si Dambovita. De altfel, Prefectura Prahova a transmis, luni, ca limita teritoriala intre cele doua judete diferite nu schimba ceea ce este deja stabilit prin Hotararea de Guvern nr. 1359/2001, care atesta apartenenta celor doua monumente naturale la domeniul public al judetului Prahova, respectiv al orasului Busteni. Reactia prefecturii a venit dupa ce presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dambovita, Corneliu Stefan, a anuntat, duminica, faptul ca judetul Dambovita a obtinut in instanta Sfinxul si Babele din Bucegi, care ar face parte din localitatea Moroeni.

”Mentionam ca limita teritoriala intre cele doua localitati din judete diferite nu schimba ceea ce este deja stabilit prin Hotararea de Guvern nr. 1359/2001, care atesta apartenenta celor doua monumente naturale la domeniul public al judetului Prahova, respectiv al orasului Busteni. Indiferent de rezultatul final al procesului, monumentele naturale Babele si Sfinx sunt si raman in domeniul public al orasului Busteni”, spune Prefectura. (E.T.)

Leave a Reply