BREAKING. „De certificatul verde vor beneficia si persoanele care au trecut prin boala”, anunta premierul Nicolae Ciuca. In acelasi context, liderul PSD spune ca nu este de acord cu vaccinarea obligatorie

Premierul Nicolae Ciuca spune ca a discutat cu ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, pentru a gasi solutiile prin care legea privind certificatul verde la locul de munca sa fie reintrodusa in dezbaterea Parlamentului.


„Este un subiect pe care l-am discutat cu domnul ministru Rafila sambata si am convenit sa gasim acele solutii prin care certificatul verde sa fie reintrodus in dezbatere in Parlament. Si in momentul in care va fi aprobat de Camera Deputatilor, sa mearga la promulgare si sa poata sa fie aplicat”, a spus marti Ciuca, aflat intr-o vizita la Giurgiu, raspunzand la o intrebare din partea jurnalistilor. Ciuca nu a precizat cand ar putea fi adoptata legea. „Dati-mi voie sa nu estimez un timp”, a spus el, citat de Agerpres.

„Din discutiile pe care le-am avut cu domnul ministru, de certificatul verde vor beneficia si persoanele care au trecut prin boala”, a adaugat premierul.

Ciuca a mai fost intrebat despre posibilitatea eliberarii certificatului verde si la zece zile dupa prima doza. El ca ministrul Sanatatii, impreuna cu ceilalti specialisti, va veni cu o propunere concreta in cuprinsul proiectului de lege care va fi supus dezbaterii Camerei Deputatilor si atunci se vor stabili solutiile.

Tot astazi, presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat ca nu este de acord cu vaccinarea obligatorie, precizand ca toata lumea are drepturi.

„Eu nu oblig pe nimeni si nu sunt deloc de acord cu vaccinarea obligatorie. Am si eu drepturi ca si dumneavoastra. Ai dreptul sa nu te vaccinezi, am dreptul sa ma vaccinez. Dreptul la viata cred ca primeaza peste toate celelalte drepturi. Va fi veni, domnul doctor Rafila, si va explica un mecanism predictibil stiintific. Nu condamn lumea sa nu mearga la serviciu sau…veti vedea”, a spus Ciolacu. (G.G.)

Leave a Reply