CULISE. Bradul de plastic al Timisoarei, inchiriat cu 10.000 de euro de la o firma care l-a adus din Olanda. Pentru inca 16.000 de lei, „gadgetul” progresist poate fi adjudecat definitiv

Povestea celui mai progresist brad de Craciun „plantat” in centrul Timisoarei, in ultimii 30 de ani, a fost spusa cu patos investitional, astazi, de Camelia Mingasson, directoarea Casei de Cultura, care a incercat sa dea o replica smart sutelor de comentarii ironice de pe retelele de socializare.


Specialista in arta cheltuirii pragmatice a banului public, Camelia Mingasson nu s-a ferit sa spuna ca inchirierea conului de plastic expus in Piata Operei, la un pret de 10.000 de euro, pentru perioada celor 48 de zile ale sarbatorilor de iarna si a primei parti a lunii ianuarie 2022, este o buna afacere pentru administratia orasului, intrucat acesta nu va mai fi aruncat, ci va putea fi folosit si in anii viitori.

Cu alte cuvinte, timisorenii vor avea ocazia sa admire brazi naturali, in urmatorii ani, doar in pietele altor orase, nu si la ei acasa. O veste minunata doar pentru electoratul USR, fireste… Mai mult, directoarea Casei de Cultura si-a manifestat bucuria ca, pentru inca 16.000 de lei din bugetul orasului, bradul progresist adus tocmai din Olanda, de o firma din Resita, poate fi adjudecat definitiv de administratia orasului de pe Bega.

„Inchirierea bradului cu 10.000 de euro pare senzationala, daca oprim informatia aici. Daca noi stim ca, la incheierea perioadei de inchiriere, putem achizitiona bradul acesta si il putem folosi in anii viitori – in alte piete, in aceeasi piata sau poate ca dezvoltam targul spre cartiere – atunci informatia nu mai este senzationala.

Este una care denota chibzuinta, folosirea banului public asa cum trebuie si rentabilizarea unor cheltuieli. In urma cu cativa ani s-au dat 8.000 de euro pentru un brad natural care ulterior a fost aruncat. Pentru achizitionarea bradului din acest an, se mai completeaza cu o suma foarte mica, in jur de 16.000 de lei. Este modular si poate fi chiar inaltat”, a declarat Camelia Mingasson. Sa mai spunem ca pentru activitatile Casei de Cultura din luna decembrie, inclusiv pentru amenajarile din zona centrala si din alte piete ale orasului, Primaria Timisoara a alocat putin peste 540.000 de lei. (Eva Theodorescu)

Leave a Reply