VIDEO Jandarmul care a cazut de pe cal inainte de parada militara de 1 Decembrie, cercetat disciplinar. „Un astfel de comportament aduce atingere onoarei si demnitatii militare”

Jandarmeria Romana a reactionat public, astazi, printr-un comunicat, dupa ce imaginile cu militarul din garda regala care a cazut de pe cal, inainte de parada militara din 1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, au devenit virale, si anunta ca acesta va fi cercetat disciplinar.


Comunicatul Jandarmeriei:

In legatura cu imaginile aparute in mediul online, in care un jandarm a fost surprins intr-o situatie reprobabila, Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Incidentul a avut loc in data de 1 decembrie a.c., in zona Pietei Presei Libere. Barbatul in cauza este angajat al unitatii noastre. La intrarea in serviciu, acesta, impreuna cu toti ceilalti colegi, au fost verificati de seful nemijlocit, nefiind constatate situatii care sa impiedice executarea serviciului.

Pentru evitarea unor astfel de situatii viitoare, a fost constituita o comisie de cercetare disciplinara prealabila, in vederea aplicarii masurilor legale ce se impun. Jandarmeria Capitalei dezaproba cu fermitate un astfel de comportament individual izolat, care aduce atingere onoarei si demnitatii militare.

Ca de fiecare data, institutia noastra se delimiteaza de orice forma de toleranta asupra incalcarii legilor si a regulamentelor militare dupa care functioneaza. Reiteram faptul ca nu vom tolera nicio forma de abatere de la principiile solide pe care este cladita institutia noastra si vom comunica, in continuare, cu celeritate, concluziile verificarilor pe care le-am demarat.

Va asiguram ca Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti isi desfasoara activitatea in interesul cetatenilor, al comunitatii si in sprijinul institutiilor statului, exclusiv pe baza si in executarea legii”.

Reamintim ca jandarmul a fost filmat, inainte de parada militara din 1 Decembrie, in timp ce inceaca sa urce pe cal, insa nu se poate tine in sa si cade, spre amuzamentul spectatorilor.

Din imagini se vede ca jandarmul, alaturi de mai multi colegi, se afla in zona Piata Presei Libere, in timp ce la Arcul de Triumf avea loc parada militara de 1 Decembrie. Jandarmul a incercat de mai multe ori sa se urce pe cal, insa nu a reusit.

Barbatul reuseste cu greu sa urce in sa, apoi aluneca pe partea cealalta. In timp ce incearca sa se redreseze, ii cade coiful de ceremonie si incearca sa-l prinda, insa asta il face sa alunece si sa cada de pe cal. (V.E.)

Leave a Reply