Atac mafiot in comuna suceveana Straja, la granita cu Ucraina! Casa unui traficant de tigari, atacata cu grenade

Un nou atac mafiot cu bomba a avut loc, in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 1,30, in localitatea Straja, din judetul Suceava. Persoane necunoscute au aruncat un dispozitiv exploziv in curtea unei case aflata la doar 800 de metri de granita cu Ucraina, in apropierea unei liziere de padure folosita frecvent de catre contrabandistii de tigari. Imobilul apartine lui Iosif Alexander, unul dintre baietii duri ai zonei, cunoscut cu antecedente penale pentru conducere fara permis si implicat in mai multe reglari de conturi violente.


In momentul atacului, in casa se aflau sotia barbatului, dar si copilul minor al familiei. Femeia s-a speriat si a sunat la 112, dand alarma.

Socrul lui Iosif Alexander, care a sosit rapid la locul incidentului, spune ca s-au auzit doua bubuituri si ca, initial, a crezut ca sunt petarde, insa cand a iesit afara a vazut totul distrus. Geamurile sparte, portile garajului strapunse de bucati de metal. Potrivit acestuia, atacatorii, care ar fi venit dinspre padure, ar fi folosit grenade.

Imediat, comuna suceveana Straja, aflata pe traseul rutier al traficului de tigari, a fost impanzita de politisti si pirotehnisti. La cercetarea la fata locului, la 10 metri de peretii casei, genistii au gasit cuiele scoase de la granade.

Expertii pirotehnisti de la SRI si politistii criminalisti fac cercetari pentru a stabili cu certitudine daca explozia a fost provocata de o grenada sau de un dispozitiv artizanal.

Anchetatorii au adus si un detector de metale pentru a descoperi metalele folosite in dispozitivul care a explodat. Cel mai probabil, spun surse din ancheta, ar fi vorba de un atac de intimidare, mai ales ca in curtea celui vizat, in urma cu cateva zile, in urma unei perchezitii, au fost descoperite tigari de contrabanda.

De altfel, in zona este cunoscut obiceiul contrabandistilor de tigari din Ucraina de a livra pe incredere marfa de zeci de mii de euro, asteaptand plata. In cazul in care „partenerii” romani incearca sa-i traga pe sfoara, in prima faza, au loc actiuni de intimidare, dupa care se trece la masuri mai radicale.

In urma cu cativa ani, o casa din Vicovu de Sus, aflata in imediata apropiere a frontierei cu Ucraina, a ars aproape complet, pompierii anuntand ca focul a fost pus intentionat. (G.I.)

Leave a Reply