Ce a patit un roman care a incercat sa dea o spaga de 50 de euro unui politist de frontiera din Austria

Un roman in varsta de 23 de ani a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si rambursarea ajutorului de somaj, dupa ce a incercat sa mituiasca un politist de frontiera din Austria. Acesta a pus la „bataie” 50 de euro pentru a fi lasat sa intre in tara valsului, impreuna cu fratii sai, in conditiile in care fratii sau nu dispuneau de teste PCR, care sa ateste ca nu erau infectati cu Covid.


Romanul a plecat spre Austria cu doi dintre cei 5 frati ai sai, carora le gasise de lucru, si a ajuns la punctul de frontiera Nickelsdorf, pe 11 mai 2021.

„Lucram ca paznic in Viena. Seful meu a spus ca mai are nevoie de oameni,” a spus barbatul in instanta. Din nefericire, fratii sai nu aveau teste PCR negative, necesare accesului in Austria. „Nu aveam bani sa facem testele PCR in Romania. Ar fi costat 100 de euro de persoana”, a spus barbatul.

Fara testul de Covid, romanii ar fi trebuit sa intre in carantina. Barbatul spune ca vrut sa-si ajute fratii. „Am pus 50 de euro in certificatul de inmatriculare si am spus: Va rog sa ma lasati sa trec”, a recunoscut el. Politistul de frontiera nu numai ca nu a acceptat banii, ci a sesizat imediat organele de politia statala.

In cursul anchetei s-a dovedit ca romanul a incasat ilegal si 900 de euro ca ajutor de somaj, pentru ca nu a anuntat ca a plecat din tara 30 de zile.
Romanul a fost condamnat la 10 luni de inchisoare cu suspendare. El trebuie sa ramburseze si ajutorul de somaj. (V.E.)

Leave a Reply