Consilierul PSD Radu Toanca, o noua sageata in directia primarului Dominic Fritz. „Agentia de Achizitii Publice Timisoara, un SRL userist de toata jena, pe deplin ilegal!”

Consilierul PSD Radu Toanca denunta, intr-un mesaj postat pe Facebook, faptul ca primarul Dominic Fritz se pregateste sa „privatizeze” achizitiile publice ale Primarie Timisoara, prin crearea unei structuri ilegale, in fapt, un autentic SRL de partid. In opinia sa, Agentia de Achizitii Publice Timisoara este programata sa spolieze banul public, motiv pentru care PSD va contesta infiintarea acesteia prin toate mijloacele legale.


Iata semnalul de alarma tras de vigilentul consilier local de origine bucovineana:

„Un nou produs de marketing userist, deja expirat, va intra pe piata! Agentia de Achizitii Publice Timisoara – un proiect de spoliere a banului public! Primarul Dominic Fritz si-a turat din nou campania de marketing politic agresiv, anuntand ca a pregatit, pentru plenul Consiliului Local, un produs administrativ si economic nou-nout, o veritabila masinarie de economisire a peste 20 de milioane de lei anual: Agentia de Achizitii Publice Timisoara – in fapt, un SRL userist de toata jena, pe deplin ilegal si programat sa spolieze banul public.

In documentatia trimisa consilierilor locali, initiatorii acestui proiect au integrat si amestecat cu tupeu minciuni, propuneri ilegale, calcule economice false si alte mijloace demagogice de acest fel, pentru a-si justifica un demers care in mod evident nu va rezista juridic la nicio contestatie argumentata si de bun-simt. Enumar mai jos numai cateva dintre acestea:
♦️ Cheltuielile cu bunurile si serviciile, la nivel de UAT Timisoara, NU se ridica la 300 de milioane de lei anual, suma specificata in Raportul de specialitate si nu exista nicio analiza care sa demonstreze ca exista posibilitatea economisirii de la bugetul local a circa 20 la suta din valoarea cheltuita actualmente in urma achizitiilor individuale.
♦️ Costul operarii UCA in primul an de functionare este de 1,5 milioane de lei, el crescand pana la 3 milioane de lei in al patrulea an de functionare (). La aceste sume se adauga chiria anuala de 7000 de euro (care va creste gradual) si sumele aberant de mari (chiar si in raport cu piata) pentru cele 5 persoane cu norma intreaga si 2 persoane cu 2 ore pe zi: 577 000 lei net si alti 418 000 impozite – deci un total anual de 1 milion de lei
♦️ Penibile sunt cele doua exemple de UAT- uri care ar fi “implementat” legal deja acest tip de schema “inovatoare“ (Sibiu si Harghita). De fapt, HCJ 234 a CJT Sibiu si HCJ 455 a CJT Harghita (enumerate emfatic si in cadrul unor conferinte de presa) se refera la reorganizarea aparatelor de specialitate ale acestor institutii, prin suplimentarea cu cate 2 posturi si nicidecum la infiintarea unor SRL-uri cu dedicatie si cu salarii lunare individuale de peste 3000 de euro din bani publici pentru cei 5 activisti de partid!

Evident ca acest demers de “privatizare” a achizitiilor publice printr-un SRL de partid va fi contestat de PSD prin toate mijloacele legale si sper ca va fi stopat din fasa, fara sa aiba niciun fel de efect concret in zona banului public – o zona vizata tot mai agresiv si mai des de secta gregara si lacoma din jurul USR!”, avertizeaza Radu Toanca. (Mara Ion)

Leave a Reply