Zeciuiala penala! Inspectorul sef al I.T.M. Ilfov, retinut de procurorii anticoruptie sub acuzatia ca ar fi luat o mita de 4.700 de euro

Procurorii anticoruptie l-au retinut, astazi, pe George Gavrila, inspectorul sef al ITM Ilfov, si alti angajati ai institutiei, acuzati de luare de mita. Gavrila este acuzat de DNA ca ar fi luat mita circa 4.300 de euro (10% dintr-un contract de 43.000 de euro) pentru a atribui unei firme o licitatie.


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 7 decembrie 2021, a patru inculpati, intre care si seful ITM Ilfov, George Gavrila, potrivit news.ro.

De asemenea, au fost efectuate perchezitii domiciliare luni, 6 decembrie, in 12 locatii situate pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Ilfov si Prahova, din care patru la sediul I.T.M. Ilfov, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice.

In perioada 18 mai – 13 septembrie 2021, inculpatul Gavrila George, in calitate de sef al I.T.M. Ilfov si ordonator de credite, ar fi acceptat de la administratorul unei firme o suma de bani (reprezentand 10% din valoarea unui viitor contract), atat pentru el cat si pentru inculpatul Neagu Iulian Razvan (membru in comisia de receptie), astfel incat I.T.M. Ilfov sa atribuie in mod preferential un contract de lucrari.

In zilele de 06 octombrie, 08 noiembrie 2021 si 06 decembrie 2021, Gavrila George ar fi primit, impreuna cu Neagu Razvan Iulian, sume de bani, cu titlu de mita, reprezentand 7% din valoarea celor trei facturi platite de catre I.T.M. Ilfov firmei respective. Contractul atribuit era in valoare de peste 200.000 lei. (V.E.)

Leave a Reply