Dictatura Covid-19! Austriecii care vor refuza sa se vaccineze risca amenzi de pana la 3.600 de euro

Austriecii care vor refuza sa se vaccineze impotriva Covid-19 ar putea sa fie amendati cu sume intre 600 si 3.600 de euro, conform proiectului de lege, prezentat joi, care introduce din februarie obligativitatea vaccinarii, relateaza agentiile DPA si Agerpres.


Totusi, persoanele carora li s-au aplicat amenzi vor putea evita plata acestora daca, in schimb, se vor vaccina, a precizat ministrul pentru Constitutie, Karoline Edtstadler.

„Daca va fi prezentata dovada (de vaccinare), atunci procedurile vor fi anulate”, a afirmat si ministrul sanatatii, Wolfgang Mueckstein. Obligativitatea vaccinarii ar ramane in vigoare timp de doi ani. Vor fi exceptati copiii pana la varsta de 14 ani, femeile insarcinate, persoanele care vor prezenta o recomandare din partea unui medic si cele care au avut Covid-19 si s-au vindecat de mai putin de 180 de zile. In Austria, peste un milion de oameni nu sunt vaccinati, „mult prea multi”, a aratat Edtstadler.

Conform proiectului, un registru de vaccinare va fi comparat din trei in trei luni cu o lista a rezidentilor, ceea ce va face posibila identificarea nevaccinatilor si aplicarea amenzilor. Austria are o populatie rezidenta de circa 9 milioane de locuitori.

Patru din cele cinci partide parlamentare sprijina obligativitatea vaccinarii, a indicat Karoline Edtstadler. „Trimitem un semnal clar ca aceasta este o cerinta pentru toti cetatenii”, a subliniat si Beate Meinl-Reisinger, sefa partidului liberal NEOS.

In prezent, circa 68% dintre locuitorii Austriei sunt vaccinati impotriva Covid-19. (G.G.)

Leave a Reply