Directorul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu, retinut de procurori! Este suspectat ca ar fi deturnat in interes personal suma de 830.000 de lei

Eugen Iordanescu, una din cei mai influente persoane din judetul Sibiu, a fost retinut de catre procurori pentru 24 de ore, transmite Parchetul de pe langa Tribunalului Sibiu.


Director al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu, fost coordonator al programului Sibiu – Regiune Gastronomica 2019 si actual responsabil in cadrul Consiliului Judetean Sibiu pentru concursurile de selectie a membrilor consiliilor de administratie ale societatilor din subordine, Iordanescu este acuzat de  delapidare, trafic de influenta, dare de mita si folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

Lui Iordanescu i se imputa faptul ca ar fi cheltuit 830.000 de lei din fondurile Camerei de Comert Sibiu pentru unele servicii care nu au fost prestate, ”existand o suspiciune rezonabila ca acestea au fost prestate in folosul personal al faptuitorului”, dupa cum se arata intr-un comunicat transmis de Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu, citat de Turnul Sfatului.

Totodata, Iordanescu este cercetat acum si pentru complicitate la cumparare de influenta, complicitate la trafic de influenta, trafic de influenta, si respectiv dare de mita din pozitia sa de coordonator al comisiilor de selectie a membrilor Consiliului de Administratie al societatii Drumuri si Poduri S.A. Sibiu, si respectiv a membrilor din Consiliul de Administratie al Aeroportului International Sibiu Regie Autonoma, pentru perioada 2021 – 2025.

Din aceasta pozitie, el ar fi incercat sa falsifice concursul pentru functia de director comercial al Aeroportului Sibiu.

Procurorii din Sibiu au facut, miercuri, 13 perchezitii in mai multe locatii din Sibiu si Bucuresti, in acest dosar, fiind aduse la audieri 35 de persoane.

Reamintim ca Eugen Iordanescu, director al CCIA Sibiu, a fost declarat colaborator al Securitatii de catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, situatie pe care Iordanescu a contestat-o la Curtea de Apel Bucuresti. In decembrie 2019, instanta de fond a constatat, insa, ca Eugen Iordanescu ”a turnat la Securitate pe vremea lui Ceausescu”, iar acum directorul Camerei de comert asteapta recursul care va fi judecat anul viitor, in 30.03.2022, la Inalta curte de Casatie si Justitie a Romaniei. (V.E.)

Leave a Reply