O noua premiera la CCIA Timis: Directorii unor clinici medicale private din Timisoara s-au intalnit „virtual” cu potentiali parteneri de afaceri din Israel, in cadrul unui eveniment B2B on-line

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in parteneriat cu Ambasada Statului Israel la Bucuresti si Misiunea Economica si Comerciala in Romania, au organizat, astazi, in premiera, un eveniment B2B on-line Romania-Israel in domeniul medical.


Din partea romana, au participat 10  directori ai unor cunoscute si apreciate spitale si clinici medicale private din Timisoara si judetul Timis, care s-au intalnit „virtual” cu 16 companii israeliene din domeniul medical.

In mesajul adresat participantilor la aceasta premiera camerala, presedintele executiv al CCIA Timis, Florica Chirita, a multumit companiilor timisene si celor din Israel care au raspuns invitatiei de a participa la primul eveniment B2B on-line Romania-Israel dedicat sectorului medical.

„Sunt mandra ca la eveniment sunt prezente cele mai cunoscute si apreciate spitale si clinici medicale private din Timisoara si judetul Timis. Am inceput cu sectorul medical, considerandu-l ca cel mai important in actuala conjunctura si tinand cont de realizarile de exceptie ale specialistilor israelieni in acest domeniu.

Ne dorim ca, in urma acestei intalniri, sa creasca numarul de firme mixte cu capital israelian (spitale, clinici) din judetul Timis, sa beneficiem de cele mai avansate tehnologii si echipamente de varf din domeniu, si de ce nu, sa realizam schimburi de experienta si bune practici a specialistilor din cele doua tari.

Daca astazi discutam doar de domeniul privat, avem asigurarea ca la urmatoarea intalnire vom putea aborda si sectorul medical de stat. Am certitudinea ca acest eveniment va dinamiza relatiile de afaceri dintre tarile noastre. Anul viitor vom continua impreuna organizarea evenimentelor B2B sectoriale, o misiune economica timiseana in Israel cat si Ziua Israel la Timisoara – eveniment ce va cuprinde intalniri de afaceri, vizite la firme, o mini expozitie si o seara culturala – actiuni la care va invitam sa va alaturati”, a subliniat Florica Chirita.

In discursul sau, reprezentanta mediului de afaceri timisean a mai spus ca intre Romania si Israel exista un nivel ridicat in ceea ce priveste cooperarea economica.

In acest context, a amintit ca, in Romania, sunt inregistrate peste 8000 de companii cu capital israelian, iar in judetul Timis, in prezent, activeaza 57 firme cu asociati din Israel, cu un aport la capitalul social subscris de 669.000 de euro.

„In Israel sunt cateva domenii cu un foarte mare potential de cooperare: agricultura, sanatatea, managementul apei, cibernetica, energia, smart cities – domenii in care cu siguranta vom putea identifica oportunitati de cooperare viabile”, a conchis presedinta CCIA Timis.

Temele abordate in discutiile online, de astazi, au vizat solutii medicale de ultima ora oferite de sectorul medical din Israel si oportunitati de colaborare bilaterale cu companii din judetul Timis.

Evenimentul s-a nascut in urma vizitei la CCIAT, in data de 18 noiembrie, a E.S. David Saranga, ambasadorul Statului Israel in Romania, si a doamnei Bareket Knafo, sefa Misiunii Economice si Comerciale israeliene in Romania, cand a fost convenita agenda comuna de lucru pentru sfarsitul acestui an si pentru anul viitor, care va cuprinde organizarea de evenimente B2B sectoriale, o misiune economica timiseana in Israel si Ziua Israel la Timisoara. (Radu Georgescu)

Leave a Reply