Cladirea de birouri clasa A United Business Center 0 din ansamblul mixed-use Iulius Town Timisoara a fost desemnata „Proiectul office al anului” de publicatia Real Estate Magazine (P)

Cea mai noua cladire de birouri clasa A din Timisoara, United Business Center 0 (UBC 0), a fost desemnata „Proiectul office al anului” de catre publicatia Real Estate Magazine. UBC 0 va fi finalizata in trimestrul al doilea al anului viitor si se afla in proces de certificare LEED pentru cladiri verzi.


Cu o suprafata de 30.000 de mp inchiriabili, UBC 0 este cea de-a patra cladire de birouri clasa A care se dezvolta in ansamblul mixed-use Iulius Town si cea mai noua din Timisoara. Aceasta este dispusa pe 15 etaje, la care se adauga doua niveluri subterane, demisol, parter si doua niveluri tehnice.

UBC 0 va gazdui companii din industriile IT&C si automotive, printre chiriasi numarandu-se Cognizant Softvision, Endava si divizia de inginerie Porsche.

Recent, cladirea de birouri a fost desemnata „Proiectul office al anului” de catre publicatia de business Real Estate Magazine, in cadrul unui eveniment care acorda recunoastere excelentei din sectorul imobiliar.

Una dintre directiile din strategia de sustenabilitate a companiei – IULIUS in comunitate – este certificarea verde a intregului portofoliu, inclusiv a proiectelor aflate in dezvoltare.

Astfel, UBC 0 este proiectata si construita dupa principiile internationale pentru cladiri verzi, fiind in curs de certificare LEED, standard dezvoltat de US Green Building Council, care masoara implementarea criteriilor de sustenabilitate.

Finalizarea UBC 0 este programata pentru al doilea trimestru din anul 2022. Pe langa componenta office, in cladire vor fi integrate spatii de retail si servicii.

In prezent, lucrarile de amenajare sunt intr-un stadiu avansat: pe exterior se monteaza fatada, iar in interior se realizeaza lucrarile la instalatii, compartimentari si finisaje, lifturile de mare viteza si scarile rulante, iar pe spatiile comune au fost amenajate placi de granit.

Despre United Business Center Timisoara

United Business Center Timisoara este parte din cel mai amplu proiect de regenerare urbana din Romania, Iulius Town. Cu trei cladiri de birouri premium, a caror suprafata totala este de 50.000 mp inchiriabili, UBC Timisoara reprezinta o comunitate de business cu peste 30 de companii multinationale si mai mult de 5.000 de angajati, formata in decurs de doar trei ani.

Iulius Town, dezvoltat de companiile IULIUS si Atterbury Europe, este cea mai mare investitie din vestul tarii, in valoare totala de 442 milioane de euro. Proiectul mixt include: cea mai mare suprafata de retail din afara Capitalei (105.000 mp, 450 de magazine), un nou concept Cinema City, cel mai mare centru de sanatate si fitness din Romania, trei sali de evenimente, restaurante si cafenele tematice, un parc, carusel pentru copii si aproximativ 4.070 de locuri de parcare.

Compania IULIUS este singurul dezvoltator si operator de proiecte mixed-use de regenerare urbana din Romania, cu o experienta de peste 20 de ani in real estate. Portofoliul este compus din doua proiecte mixte (Palas Iasi si Iulius Town Timisoara), reteaua nationala Iulius Mall (Iasi, Cluj-Napoca, Suceava) si 13 cladiri de birouri clasa A (7 la Iasi si cate 3 la Cluj-Napoca si Timisoara). (I.P.)

Leave a Reply