FLAGRANT. Doi politisti de la Rutiera, retinuti de ofiterii DGA in timp ce primeau spagi de cate 900 lei de la doi soferi cu probleme opriti in trafic

Politistii judiciara din Arges i-au prins in flagrant pe doi agenti rutieri de politie atunci cand acestia primeau suma de 1.800 lei de la mai multi soferi pentru a nu le suspenda permisele de conducere, transmite News.ro. Soferii fusesera opriti in trafic dupa ce au comis mai multe contraventii la regimul rutier.


La data de 17.12.2021, lucratorii de politie judiciara din cadrul DGA-SJA Arges si Serviciul Operatii sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges au organizat si realizat actiunea de prindere in flagrant a agentului sef de politie C.M.D. si a agentului sef principal de politie M.E.I., ambii agenti de politie din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Arges – Sectia nr. 2 Politie Pitesti – Compartiment Ordine Public, ambii fiind desemnati ca politisti rutieri, dupa ce acestia, in exercitarea atributiilor de serviciu au primit de la doi conducatori auto suma de 1.800 lei, cate 900 de fiecare pentru a nu le fi suspendate permisele de conducere ca urmare a savarsirii unor contraventii la regimul rutier.

De asemenea, cei doi agenti de politie au primit in data de 16.11.2021 suma de 300 de lei de la un alt conducator auto pentru ca acestia sa nu-si indeplineasca atributiile de serviciu cu ocazia constatarii unor contraventii la regimul rutier, in prezent fiind efectuate cercetari pentru probarea intregii activitati infractionale a acestora. Urmare a actiunii de prindere in flagrant si a probatoriului administrat, cei doi au fost condusi la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges in vederea continuarii cercetarilor”, arata un comunicat de presa al DGA-SJA Arges.

Conform sursei citate, „ulterior, la data de 18.12.2021, agentii de politie C.M.D. si M.E.I. au fost retinuti pe baza de ordonanta de retinere pentru 24 de ore, iar in cursul zilei de astazi vor fi prezentati Tribunalului Arges cu propunere de arestare preventiva.” (V.E.)

Leave a Reply