Greu de corupt! Politistul Valer Kovacs, o noua sesizare la DGA, dupa ce un sofer din Turcia a incercat sa-l mituiasca cu 30 de euro

Un nou dosar de dare de mita intocmit de ofiterii DGA Arad, dupa ce un politist care-si desfasoara activitatea pe autostrada A1 Deva – Nadlac a refuzat spaga pe care a incercat sa i-o strecoare in buzunar un sofer de TIR din Turcia.


Este vorba despre agentul sef Valer Kovacs, tot mai cunoscut in sistemul politienesc, datorita opozitiei sale fatise fata de introducerea certificatului verde. Potrivit unui comunicat al DGA, evenimentul s-a produs in 15 decembrie, ora 21,50, pe A1, la km 542.

Un politist din cadrul Brigazii Autostrazi, BPA1 Deva-Nadlac, aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu, a oprit ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca Iveco cu nr 16 AFG 81 in cuplu cu semiremorca marca Tirsan cu nr 16 ZC 151, condus de numitul K.I. de 42 de ani, domiciliat in Turcia, care a efectuat o manevra de depasire in zona de actiune a indicatorului “interzisa”.

La momentul solicitarii documentelor, conducatorul auto i-a oferit agentului constatator suma de 30 de euro pentru a nu lua masurile legale. Urmare a celor imprejurari, politistul a apelat serviciul “telverde 0800” si a fost indrumat de ofiterii DGA sa efectueze acte de constatare privind infractiunea de dare de mita.

Fata de conducatorul auto s-au luat masurile legale. Toate imprejurarile au fost filmate de aparatura Body Cam.” (G.I.)

Leave a Reply