Sorin Grindeanu, replica acida pentru primarita Clotilde Armand: “Aici e cartea! Ati pierdut inca un razboi din sirul multor altora pe care le-ati deschis”

Vicepremierul Sorin Grindeanu a venit cu o noua replica pentru primarul sectorului 1, Clotilde Armand, care a pus sub semnul intrebarii existenta unei carti de matematica pe care actualul ministru al Transporturilor si-a trecut-o in CV si care il are drept coautor pe tatal sau. Mai mult, Grindeanu a venit cu cartea respectiva la o conferinta de presa si a lansat un nou atac la adresa edilului.


“Sunt oameni care se recomanda prin anumite virtuti si exista doamna Armand, care se recomanda prin gunoi. Mult gunoi si mizerie”, a spus Grindeanu.

“As fi spus ca povestea cu cartea e o ciorba reincalzita din 2017, dar nici macar asta sa stiti ca nu e. E doar inca o sobolaneala a doamnei Clotilde Armad. Ma adresez direct doamnei: Madame Armand, attention! Aici e cartea si pot sa va spun ca ati pierdut inca un razboi din sirul multor altora pe care le-ati deschis. Eu am facut scoala la timp si complet. Va rog sa va adresati Ministerului Educatiei si sa cereti foile mele matricole si sa vedeti ce note am luat si ca elev, si ca student”, a adaugat el.

In plus, Grindeanu ii sugereaza lui Clotilde Armand sa ceara la Ministerul Educatiei foile sale matricole din perioada liceului si facultatii.

Declaratia vine dupa ce Clotilde Armand a postat pe Facebook o inregistrare video in care sotul sau, matematicianul Sergiu Moroianu, arata ca o lucrare de matematica pe care Sorin Grindeanu si-a trecut-o in CV nu este de gasit nici macar la Biblioteca Nationala.

“Un nou caz Florin Roman in Guvernul Romaniei”, a scris primarul pe Facebook, facand aluzie la recentul scandal care a dus la demisia proaspatului ministru al digitalizarii. La 5 ani de la declansarea controversei si la 19 ani de la data aparitiei, nici un exemplar al cartii lui Sorin Grindeanu nu a putut fi gasit in vreo biblioteca publica sau pe internet. In spatiul public subzista o controversa privind una dintre cartile scrise de vicepremierul Guvernului Romaniei si ministru al Transporturilor si Infrastructurii, domnul Sorin Grindeanu, provocand daune de imagine atat statului roman, cat si comunitatii matematice.

Sergiu a pregatit un scurt material despre cazul d-lui Grindeanu (acest Florin Roman al PSD-ului) si a lansat o provocare publica ministrului Transporturilor: sa doneze un exemplar al cartii sale la Institutul de matematica “Simion Stoilow” al Academiei Romane, spre folosul comunitatii stiintifice”, a scris pe Facebook Clotilde Armand.

La scurt timp, tot pe Facebook, a venit si replica lui Sorin Grindeanu: “Am mai raspuns acum patru ani pe subiectul cartii. Ea exista, am aratat-o, e scrisa cu un profesor de matematica, as zice chiar bun. Lucrurile sunt foarte clare, mai putin pentru familia Armand care intrase intr-un con de umbra. Doamna Armand a produs atata gunoi in sectorul 1 incat a inceput sa arunce cu el pana la Timisoara”.

Tot, astazi, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a continuat schimbul de amabilitati cu prim-vicepresedintele PSD si a afirmat, ironic ca „Sorin Grindeanu a gasit cartea lui Florin Roman”, si cam acesta ar fi raspunsul unui ministru atunci cand un matematician ii solicita sa doneze cartea scrisa de el, care este de negasit in biblioteci la 19 ani de la publicare.

Ea a adaugat ca spera ca premierul Nicolae Ciuca sa ia masuri pentru a nu se repeta cazul Florin Roman in Guvern. „Sorin Grindeanu a gasit cartea lui Florin Roman. Cam acesta este raspunsul unui ministru atunci cand un matematician ii solicita sa doneze cartea scrisa de el (de negasit in biblioteci si nicaieri de la 19 ani de la publicare) la Institutul de Matematica al Academiei Romane sau la Biblioteca Nationala. In loc sa fie mandru ca exista un interes pentru cartea sa si sa doneze un exemplar spre studiu, dl. Grindeanu lanseaza injurii de maidan la aceasta solicitare. Nu ca am fi avut mari pretentii de la autorul OUG 13”, a scris Clotilde Armand, luni, pe Facebook. (Mara Ion)

Leave a Reply