Finantare europena de 3,5 milioane de lei obtinuta de Primaria Timisoara pentru construirea unui centru social in cartierul Fratelia

Primaria Municipiul Timisoara a obtinut o finantare din fonduri europene de peste 3,5 milioane de lei, pentru construirea unui centru de zi pentru persoane cu dizabilitati sau boli cronice, in zona Fratelia. Contractul de finantare a fost semnat de catre ministrul Dezvoltarii.


Este vorba despre demolarea unei constructii existente si construirea unui Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilitati, cu acces auto, acces pietonal, parcaje. Constructia existenta in momentul de fata la adresa Pavlov nr.19 este in stadiu avansat de degradare, partial ruina, iar o eventuala consolidare depaseste costurile unei constructii noi. Constructia existenta nu este monument, nu este localizata in zona de protectie si va fi demolata integral.

Centrul va gazdui circa 40 de persoane, care sunt expuse riscului de excluziune sociala din zona Fratelia si care vor avea la dispozitie, pe timpul zilei, servicii de ingrijire, educatie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viata independenta pentru persoane cu dizabilitati/ boli cronice. Toate aceste servicii vor fi furnizate de personal specializat.

Noua cladire va avea camera de kinetoterapie, doua sali pentru educatie si activitati recreative, cabinet medical, cabinet de consiliere psihologica si spatii tehnice. Toate spatiile interioare vor fi amenajate pentru a crea o atmosfera calda, accentuata de mobilier si pereti vopsiti in culori deschise. Proiectul este in faza in care studiul de fezabilitate, cu indicatorii tehnico-economici, a fost aprobat prin HCL 127/2021.

Valoarea investitiei este de 3.548.735,69 lei cu TVA inclus, din care, constructii-montaj in valoare de 1.932.768,39 lei.

Proiectul ”Demolare constructie existenta si construire Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilitati, acces auto, acces pietonal, parcaje, amenajare parcela” va fi finantat in cadrul POR 2014-2020, Axa prioritara 9, Sprijinirea regenerarii economice si sociale a comunitatilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investitii 9.1, pentru proiectele aferente Strategiilor de Dezvoltare Locala, Apel de selectie Interventia 6 – Dezvoltarea infrastructurii sociale si medicale –Grupul de Actiune Locala Freidorf. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply