FLAGRANT. Procurorii DNA l-au saltat pe directorul general adjunct al APIA, care tocmai primise o spaga de 5.000 de lei

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 21 decembrie 2021, a inculpatului Dumitrascu Bogdan Dumitru,  director general adjunct al Agentiei pentru Plati si Interventie in Agricultura (APIA), acuzat de savarsirea infractiunii de luare de mita.


In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:
La data de 10 decembrie 2021, inculpatul Dumitrascu Bogdan Dumitru, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins de la o persoana (martor in cauza) suma de 2.000 euro pentru a o angaja pe fiica acesteia in cadrul A.P.I.A. – Structura Centrala si, ulterior, sa o transfere la o agentie judeteana, situatie ce o avantaja din punctul de vedere a domiciliului. Cu aceeasi ocazie, inculpatul ar mai fi precizat ca dorea ca banii sa-i remisi in doua transe, respectiv inainte si dupa angajare.

In contextul mentionat mai sus, la data de 21 decembrie 2021, inculpatul Dumitrascu Bogdan Dumitru ar fi primit o prima transa, in valoare de 5.000 lei (echivalentul a 1.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Constanta, in cursul zilei de azi, cu propunere de luare a masurii arestarii preventive pentru 30 de zile.

Dumitrascu Bogdan Dumitru este in functia de director general adjunct al APIA din 1 septembrie 2020, iar inainte de asta a fost Sef serviciu la Serviciul Securitate interna si arhiva din cadrul aparatului central APIA. In perioada 2010-2017 a fost director executiv adjunct la Centrul Judetean APIA Calarasi, conform CV-ului sau postat pe site-ul institutiei.

Presa centrala a scris, la inceputul lunii octombrie, dupa ce a studiat declaratiile de avere completate de Bogdan Dumitrascu, ca in conformitate cu aceste documente, el si familia sa au trait timp de 4 ani doar cu  20 de lei pe zi, sub 7 lei de persoana. In plus, desi era membru PNL, ascensiunea sa profesionala s-a conturat in timpul guvernelor PSD, din perioada in care Liviu Dragnea a condus partidul. (V.E.)

Leave a Reply