Iarna e ca vara! De Craciun, in zona de vest a tarii, temperaturi de pana la 13 – 14 grade Celsius, anunta directorul ANM, Elena Mateescu

De Craciun vor fi temperaturi ridicate ca de primavara, iar zapada nu va fi decat la munte. Directorul ANM, Elena Mateescu, a anuntat cum va fi vremea in perioada urmatoare, dar si de Sarbatori. Directorul Administratiai Nationale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat, la Antena 3, cum va fi vremea in urmatoarea perioada.


„Dupa doua-trei zile cu ger, vreme chiar geroasa noaptea si dimineata, in ajunul Craciunului si chiar in ziua de Craciun si dupa, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit.

Daca maine dimineata vom conta pe temperaturi minime intre -14 pana la -4 grade Celsius, posibil in Capitala, chiar spre -8 grade Celsius, urmatoarele dimineti, joi si vineri, valorile vor fi mai coborate.

Contam, joi dimineata, pana la valori, in estul Transilvaniei, de -17, -18 grade Celsius, in Capitala, sub -10 grade Celsius, dupa care, incepand de joi, vineri si chiar ziua Craciunului, sambata, sa vorbim de temperaturi in crestere, vor fi valori chiar de pana la 13-14 grade Celsius, in special in partea de vest, sud-vest a tarii, inclusiv in Capitala, 11-12 grade Celsius.

Va ninge in continuare in zona montana inalta. Vorbim si de intensificari ale vantului, cu reprize la rafala de 70, posibil peste 80 km/h viscolind ninsoarea. Nu in ultimul rand vorbim si de posibilitatea ca in zonele mai joase de relief, mai ales la altitudini sub 1.500 de metri, precipitatii sa fie predominant sub forma de ploaie si lapovita, care sa favorizeze formarea poleiului.

Asadar, atentie pentru cei care se vor afla si in trafic si sa vedem dupa Craciun ce ne asteapta la trecerea dintre ani”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM la Antena3.

METEO Saptamana 20 – 27 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai coborate decat cele normale pentru aceasta perioada, in zonele montane, iar in rest vor fi in general apropiate de cele specifice pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul intregii tari, dar mai ales in regiunile vestice si nord-vestice.

METEO Saptamana 27 decembrie – 3 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice pentru aceasta saptamana in zonele montane, iar in rest vor fi in general apropiate de cele normale pentru acest interval.Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada vor fi in general deficitare in regiunile vestice si nord-vestice, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada. (E.T.)

Leave a Reply