Ansamblul Profesionist Banatul si invitatii sai, la Etno TV, in zilele de 28, 29 si 30 decembrie (P)

Traditii romanesti in prag de Anul Nou la Etno TV, impreuna cu Ansamblul Profesionist Banatul si invitatii sai. In zilele de 28, 29 si 30 decembrie, intre orele 18 – 20, postul Etno TV difuzeaza Festivalul National de Folclor Traditii la romani, editia a VIII-a, 2021, una dintre productiie de anvergura ale Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis in acest an.


 In 28 decembrie veti putea revedea spectacolul desfasurat in sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timisoara, in care renumiti interpreti ai cantecului banatean precum Mihaela Petrovici, Dumitru Teleaga si Stana Stepanescu alaturi de cei mai straluciti interpreti din noua generatie, Lazarica Imbrescu, Andreea Chisalita si Dorinel Gavrilut Pirvoni, aduc traditiile banatene aproape de sufletul telespectatorilor. Acompaniaza Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Rosca. Prezinta Felicia Stoian.

Dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul interpreteaza jocuri banatene (”Salbele”, ”Zvoanele”, ”Jocul Duminical”), dar si jocuri ardelenesti din Valea Sieului (Bistrita – Nasaud), in coregrafia maestrilor Brandusa si Nicolae Stanescu.

In 29 si 30 decembrie  2021, intre orele 18 – 20, sarbatorile  continua la Etno TV alaturi de Ansamblul Profesionist Banatul si invitatii sai. Va propunem un adevarat regal folcloric alaturi de Andreea Voica, Liliana Laichici si Adrian Stanca.

In recital va fi Orchestra Fratilor Advahov din Chisinau, alaturi de vedetele sale:  Zinaida Julea, Adriana Ochisanu si Igor Cuciuc. Cantece  ca ”Hangul”, ”Hora mare” sau ”Jocul moldovenilor” vor aduce la Timisoara traditiile romanesti in interpretarea inconfundabila a faimosilor interpreti basarabeni Vasile si Vitalie Advahov. Prezinta Felicia Stoian

Festivalul National de Folclor Traditii la romani este un eveniment finantat de Consiliul Judetean Timis si coordonat de managerul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis, Liliana Laichici, avandu-l ca director artistic pe Adrian Scorobete. Sarbatori cu bine si belsug! (I.P.)

Foto: Valeriu Jaravete/ CCAJT

Leave a Reply