Traditionala misiune a Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara, in noaptea de Revelion: siguranta cetatenilor!

Efective de jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara se vor afla in teren si vor veghea in noaptea dintre ani, la prevenirea si combaterea faptelor antisociale, indeosebi in locuri in care au loc aglomerari de persoane.


Jandarmii vor fi prezenti pe timpul manifestarilor desfasurate atat in zona de competenta, in special in locurile in care vor fi organizate spectacole cu public numeros, cum ar fi: Deva, Hunedoara, Vulcan; cat si in colaborare cu celelalte institutii din domeniu, in marile orase ale zonei: Timisoara, Arad, unde sunt anuntate spectacole de Anul Nou si la care sunt asteptati sa vina multi oameni.

Actiunile vor avea un caracter preponderent preventiv si vor viza asigurarea unui climat civilizat, necesar desfasurarii evenimentelor organizate la nivelul localitatilor, depistarea si sanctionarea celor care comit fapte antisociale, respectarea normelor legale vizand comercializarea sau folosirea de obiecte artizanale si distractie pe baza de amestecuri pirotehnice, precum si respectarea tuturor masurilor in vigoare ce se impun, in vederea prevenirii si combaterii raspandirii virusului SARS-CoV-2.

Pentru prevenirea incidentelor, Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara sfatuieste pe cei care vor participa la spectacolele din aer liber organizate de Revelion sa nu aduca artificii, petarde, sticle ori cutii metalice cu bauturi alcoolice si sa nu forteze cordoanele de ordine.

Va reamintim ca detinerea, comercializarea sau folosirea, fara autorizare, a obiectelor pirotehnice, constituie infractiune. (I.P.)

Leave a Reply