Doi judecatori de la Curtea de Apel Timisoara au cerut CSM eliberarea din functie, prin pensionare. VEZI care este pensia medie de serviciu pentru magistrati

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii se va pronunta, in sedinta de maine, 11 ianuarie, asupra cererilor de eliberare din functie, prin pensionare, a nu mai putin de 20 de judecatori.


In aceeasi zi, membrii Sectiei pentru procurori vor decide asupra cererilor de pensionare depuse de 5 procurori, dupa ce, in prima sedinta din acest an, in 6 ianuarie, au aprobat eliberarea din functie a altor 5 procurori, printre care si Troe (fosta Pirvu) Marcela, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras Severin, delegata in functia de prim procuror adjunct la aceasta unitate de parchet.

Printre cei 20 de judecatori care asteapta verdictul din sedinta de maine a CSM se afla si doi cuinoscuti magistrati de la Curtea de Apel Timisoara. Este vorba despre Ruxandra Georgeta Codrea (foto, in albastru) sotia procurorului DIICOT Mihai Sandor, si Fetescu Petru, sotul fostei sefe a DNA Timisoara, Lavinia Macovei, care a demisionat din functie in noiembrie 2020.

De asemenea, cereri de eliberare din functie, prin pensionare, au formulat alti trei judecatori de la o instanta de pe raza Curtii de Apel Timisoara. Potrivit portalului CSM, este vorba despre Lazar Laura – Ioana, Baila Carmen – Camelia si Mihalas Ramona Cristina, toate de la Tribunalul Arad.

Sa mai spunem ca, in decembrie 2021, pensia medie de serviciu pentru magistrati era de 20.159 lei, beneficiind de ea 4.452 de magistrati. (G.I.)

Leave a Reply